Aansluitend op de Schrijfwedstrijd voor groep 7 ‘Schrijf een verhaal over jouw talent’ wordt een lezing verzorgd door Angelique Schipper over ‘Talentontwikkeling van kinderen’ voor ouders en andere geïnteresseerden op dinsdag 28 juni in kinderboekwinkel In de Wolken in Voorburg.

De Jaarlijkse Schrijfwedstrijd voor basisscholen groep 7 werd dit jaar voor de eerste keer onder de vlag van Stichting Talentenloods gehouden met als thema: 
Schrijf een verhaal over jouw talent.

Het resultaat is zeer bijzonder te noemen. De verhalen van de kinderen laten ons allerlei talenten zien, die zaterdag 28 mei in het zonnetje zijn gezet tijdens de Prijsuitreiking in Theater Ludens.
Maar de scholen mochten “slechts” een top 3 insturen + een bijzonder talent, terwijl natuurlijk ieder kind zijn eigen talent – op welk gebied of niveau dan ook – heeft.
Aansluitend op de Schrijfwedstrijd wordt daarom een lezing gehouden voor ouders en andere geïnteresseerden:

Talentontwikkeling van kinderen
Hoe herken je het talent van een kind en hoe kun je dit ondersteunen?
door Angelique Schipper

In 2008 nam Angelique Schipper het initiatief om Stichting Talentenloods op te richten en verzorgde zij voor Talentenloods een divers aanbod van naschoolse activiteiten. Op het moment is zij de coördinator/presentator voor het Open Podium Jeugd 12+ en de Schrijfwedstrijd groep 7 van Talentenloods. In januari heeft zij haar eerste kinderboek uitgebracht “Juffrouw HEndriKS, de beuk erin!”, waarin zij haar onderwijsvisie heeft verwerkt. In vervolg op haar boek doet zij onderzoek naar talentontwikkeling op basis van interviews met directeuren, docenten, ouders en kinderen. Graag deelt zij haar kennis met u hoe u talent herkent en hoe belangrijk het is om kinderen in hun talent te ondersteunen.
Om omwegen te voorkomen en talent in te kunnen zetten als motor van motivatie.

De lezing ‘Talentontwikkeling van kinderen’ wordt gehouden in kinderboekwinkel In de Wolken, Herenstraat 167 Voorburg op dinsdag 28 juni. Inloop om 19.30 uur, aanvang lezing 19.45 tot 21.00 uur. Toegang € 5,-. U kunt zich opgeven bij kinderboekwinkel In de Wolken per e-mail info@indewolken.nl.