In 2008 werd het projectvoorstel ‘Muziekintroductie’ van Angelique Schipper gehonoreerd door de Gemeente Jongerenraad. Met het bedrag konden muziekinstrumenten worden aangeschaft om Muziekintroductie op de locatie van basisschool Essesteijn te geven. Muziekintroductie vormde tevens de aanleiding voor de oprichting van Stichting Talentenloods.
Verschillende partijen, waaronder St. Caecilia en St. Trias verzorgden met succes diverse muzieklessen op locatie basisschool Essesteijn, zodat de kinderen kennis konden maken met toets, snaar-, blaas- en slaginstrumenten. Inmiddels is het tijd geworden om de muziekinstrumenten een tweede leven in te blazen. Met de muziekdocent op basisschool Essesteijn is gekeken wat er nodig is voor de muzieklessen op school en St. Trias, Sylvia van der Sluys, gaat de overige instrumenten inzetten voor onder andere hun basiscursus De Muziekklas voor 7 t/m 8-jarigen op de
Groen van Prinstererschool in Voorburg.
Voorzitter van St. Talentenloods, Janine van Oost, is verheugd dat de instrumenten goed terechtkomen. Wie weet welke talentvolle muzikale jongeren er straks op het Open Podium Jeugd 12+ van Talentenloods staan. Jeugd van 12-21 jaar kan zich aanmelden via het online-aanmeldingsformulier op de website van Talentenloods of eerst een keer komen kijken.

Het eerstvolgende Open Podium is donderdag 12 november om 19.30 uur in Partycentrum Dekker’s Hoeve.
De toegang is gratis.