De avond werd geopend en gesloten met Edo Storm (19) die zijn eigen liedjes op de gitaar speelde. Zijn toelichtingen op de liedjes konden rekenenen op een grote lach van het publiek. Daarna was de vloer voor de coole jonge dansers The Weird Girls (12-14 jaar) van Sport en Welzijn met hun eigen choreografie op Byoncé 7/11. Boann Bär (16) trad samen met haar medeleerlingen Donna, Stella, Sasha en Fleur van de musicalklas van het ’s Gravendreefcollege op met Spice Girls met Wannabe, een geweldig dans- en zangnummer. Robin Beumer (16), leerlinge van Paulette Overdevest, zong twee prachtige nummers en werd hiervoor speciaal begeleid door de medeleerlingen-gitaristen Lisa en Wesley met op de bas Dieder. Helaas gaf zij aan niet op de slotavond te kunnen optreden. Daarna speelde Floor ter Horst (14, leerling bij Haenen Muziek) twee bijzonder mooie nummers op de piano van Ludovico Einaudi uit de film Untouchables. De film was haar inspiratiebron om via youtube één van de nummers zichzelf eigen te maken. Julia Kempenaers (16), die ook het eerste seizoen had opgetreden, kwam deze keer met haar 5-koppige band Jet Lag van de British School of the Netherlands. Samen met Tim, Luca, Eden en zangeres Emma speelden zij het dak eraf met hun stevige rock covers.

Special guest Peter le Feber van Skrjabin gaf een toelichting hoe middels deze vooropleiding musici en podiumkunstenaars worden voorbereid op de zware toelatingseisen voor het conservatorium, waarna zijn leerling Edo Storm afsloot met nog drie eigen liedjes.

Voorzitter Janine van Oost vereenvoudigde de onmogelijke taak van de jury om te moeten kiezen voor Two Talents door nog een extra Talent te mogen kiezen. Zij sprak haar dank uit naar alle partners en complimenteerde Rob Kortekaas met de techniek en Angelique Schipper als presentator en motor achter het Open Podium.  Vervolgens werd het glas geheven voor een toost uit op de geslaagde start en het komende jaar vol talent.

De jury, bestaande uit fractievoorzitter PvdA Marjan van Giezen, Mira Moreno van St. Dans aan de Vliet en vaste juryvoorzitter Ilona van Haenen Muziek, kozen voor Edo Storm, The Spice Girls en unaniem voor de band Jet Lag  voor de slotavond in Theater Ludens op 21 mei 2016. Het volgende Open Podium is op donderdag 11 februari om 19.30 uur in Partycentrum Dekker’s Hoeve Voorburg. Toegang is gratis. Kom kijken! Voor het Open Podium van donderdag 10 maart kun je je nog aanmelden voor een optreden via het online-aanmeldingsformulier. Ben je tussen 12 en 21 jaar? Alle talenten zijn welkom!