Het Open Podium Talentenloods van donderdag 11 februari werd geroemd om de diversiteit van het talent.

Ritmolanda, de zevenkoppige opzwepende percussieband van Drumschool Voorburg onder aanvoering van docent Paul van Nispen, deed de Special Guest gelijk een speciaal aanbod: om de doop van de Solar Boat in april op te luisteren! De presentatie van Lisanne Nijdam (21) uit Voorburg, TU Delft-student en lid van het dreamteam van de Solar Boat, was dan ook zeer inspirerend. “Welke snelheid kan onze boot op zonnecellen halen met de stroom van één waterkoker? Maar liefst 51 km/uur!” Goochelaar Luuk Seetz (13) zit inmiddels op de goochelclub De Magische Kring en goochelde als Jack of Spades met behulp van een beamerpresentatie met de zaal en zichzelf. De 21-jarige Esmee van Nieuwenhuizen vertelde dat het als jong meisje niet cool was om te zeggen dat je opera het mooiste vindt om te zingen, maar volgde gelukkig haar hart en liet fragmenten uit opera’s horen. Laura Kempenaers (16) kwam met een prachtig zelfgeschreven nummer en een cover op de piano. Zowel Esmee als Laura zijn inmiddels leerlingen van Skrjabin, een vooropleiding voor het conservatorium en willen door in de muziek. De drie harpleerlingen van Annelies Kole van St. Trias, brachten een knap staaltje van samenspel op hun harpen met 34 snaren. Rosan van Helden (16), Iris Soer (14) en Eva Verbiest (17) wisten gelijk dat de harp hun instrument was toen ze het geluk hadden ermee in aanraking te komen. “Het omzetten van de gouden haakjes kun je vergelijken met de zwarte toetsen op de piano.” Arjo Nagelhout (15) presenteerde als app-developer zijn eerste app in de appstore: Tankifier. Hij legde uit hoe hij tot zijn spel was gekomen en hoe je die publiceert in de appstore, waarvoor je eigenlijk 18 jaar moet zijn.

De jury, bestaande uit Peter le Feber van Skrjabin, Bart Nijhoff raadslid D66 en muziekdocente zang/gitaar Paulette Overdevest kozen unaniem voor de Sing-songwriter Laura en Operazangeres Esmee  voor de slotavond in Theater Ludens op 21 mei 2016. Ritmolanda kreeg een wildcard, waarmee de keuze in de handen is gelegd van coördinator en presentator Angelique Schipper. Het laatste Open Podium van dit seizoen is op donderdag 10 maart om 19.30 uur in Partycentrum Dekker’s Hoeve Voorburg. Toegang is gratis. Kom kijken en genieten! Voor het Open Podium van donderdag 10 maart is nog een enkele plek voor een optreden. Meld je aan via het online-aanmeldingsformulier. Ben je tussen 12 en 21 jaar? Zoals je ziet: alle talenten zijn welkom!