Het laatste Open Podium in partycentrum Dekker’s Hoeve van dit seizoen op 10 maart was een topavond. Er waren bijzonder veel verschillende muziekstijlen afgewisseld met een beamerpresentatie van Scouting PIUS XII.  Maarten Lammers (20) en Marcus Talbot (18) maakten duidelijk dat plezier en zeer goede resultaten behalen hand in hand kunnen gaan. Zo won Marcus de tweede plaats met zeilen en deed hij mee aan de landelijke wedstrijd waar hij 9e werd. Presentator Angelique Schipper opende de avond met een applaus voor de technicus Rob Kortekaas, omdat het de meest gevarieerde avond van het seizoen zou worden met behulp van zijn ondersteuning. Zo werd de avond stevig muzikaal ingeluid met de jonge popband The Aces, vijf jongens van 12 tot 15 jaar, van Drumschool Voorburg, die nu bijna anderhalf jaar bij elkaar zijn en sinds twee maanden een nieuwe drummer hebben. Nouhaila Nadraoui (13), die via Sport&Welzijn was aangemeld, zong een Nederlandstalig nummer en zien we volgend jaar zeker terug. Boann Bär (15) van zangstudio The Voice gaf een sterke performance met haar gospel-nummer. Daarna was het podium voor de special guest, Shariffa Indiana (16) met soul en funk, waarbij zij begeleid werd door Daniël Yves Dudok (23) op de gitaar. Shariffa zit op het Koninklijk Conservatorium voor Jong Talent in Den Haag en Daniël  is bezig met zijn master Soul. Zo stond hij al zes keer op het North Sea Jazz Festival. Een groot applaus kreeg jurylid Jeroen van Rossum met zijn jazz-optreden. Als zanger werd hij begeleid door Peter & Laurens van Oost (16) op piano en trompet. Het was voor de eerste keer dat Peter en Laurens een combinatie maakten met zang. Ook vormden zij deze avond een jazzkwartet met Laura & Julia Kempenaers (16). Laura zong het jazznummer Summertime en Julia speelde op haar basgitaar. Ook trad Laura op met Martina Strammacioni (17) van The British School of the Netherlands. Dit was een popsong, waarbij Martina op de piano speelde en Laura op de gitaar en hun stemmen prachtig samenkwamen. Daarna speelde Martina een eigen geschreven nummer op de piano. Tot slot gingen alle stoelen aan de kant om plaats te maken voor 13 meiden van de dansgroep X-treme (13-17) van Ballet- en Dansstudio Door Laverman met een choreografie van hun docente Marielle Lucas. Ondanks de plavuizen vloer was het een oogstrelend optreden dat zeker vraagt om een vervolg!

De jury, bestaande uit fractievoorzitter Groen Links Jeroen van Rossum, Marian Pijnaker van zangstudio The Voice en de vaste juryvoorzitter Ilona van Haenen Muziek, kozen voor de band The Aces, Martina Stramaccioni en het jazkwartet Van Oost en Kempenaers  voor de slotavond in Theater Ludens op 21 mei 2016.