De slotavond op 21 mei 2016 van Talentenloods in Theater Ludens is een groot succes geworden. Wethouder Rozenberg en voorzitter Talentenloods Janine van Oost openden de avond met dank aan iedereen die het Podium Talentenloods ondersteunt, waarna het feest van optreden kon beginnen. Drumschool Voorburg beet het spits af met de jonge jongensband The Aces en eindigde met de percussieband Ritmolanda. De leerlingen van Skrjabin: Rosa Bloemen, Laura Kempenaers en Esmee van Nieuwenhuijzen brachten mooie solonummers, waarbij Esmee als operazangeres begeleid werd door haar docent Peter le Feber en Laura de primeur liet horen van haar zelfgeschreven nummer ‘We belong’. De bands zweepten de zaal op: Metta met hardcore, Maybe Nexttime en Jet Lag met pop en het door Talentenloods ontstane Jazzkwartet Van Oost & Kempenaers met het jazzy nummer Summertime.

De jongste deelnemer was Pratish Nagesar van 12 jaar op keyboard, die ook in de pauze in de foyer speelde. Na de pauze begon het met een mooi verstild beeld van X-treme van Ballet- en Dansschool Door Laverman, dat tot leven kwam nadat het in de zaal donker was. Vervolgens namen de leerlingen van het ’s Gravendreefcollege het podium over. Boann Bär, tevens leerling van Zangstudio The Voice, zong het door haar aangepaste nummer ‘When you were my man’ en werd vervolgens één van de vijf Spice Girls. Daarna voerde zij samen met Donne van Thuijl ‘Een kleine discussie’ dat eindigde in een lachsalvo van de zaal. Maar tijdens de primeur van Roan Pronk van zijn lied ‘Alright’ was het weer absolute stilte. Ook Luuc Seetz die bezoekers in de foyer op goocheltrucs tracteerde, app-developper Arjo Nagelhout, die ’s middags een gamebattle hield, en de stage-technicus DJ Dennis Massar kregen een verdiend applaus.
Volgens coördinator en presentator Angelique Schipper is talentontwikkeling een kwestie van je talent (her)kennen, met beide handen beetpakken en voor alle volwassenen: ondersteunen waar mogelijk. Juryvoorzitter Ilona van Haenen Muziek sloot de avond af met lovende woorden, bloemen en lekkers.