Donderdagavond 13 oktober was de start van het nieuwe seizoen van het Open Podium Talentenloods in Dekkershoeve. De zaal was bomvol met enthousiaste ouders, familie en fans. Het was het allereerste optreden van de jonge band van Drumschool Voorburg die terecht hun nieuwe bandnaam gewijzigd hebben in ‘Little Giants’. Op vrijdag 12 mei treden zij nogmaals op tijdens het Open Podium voor groep 8. Het bleek ook het allereerste optreden te zijn van Mels Roozemond (18) op de piano met oude Engelstalige liedjes, die terecht gevraagd is om terug te komen met zijn unieke stem. Evenals de talentvolle 13-jarige Alys Sheahan van de British School of the Netherlands, die eigen nummers schrijft en sinds begin dit jaar zichzelf op de gitaar begeleidt. Aan Dansschool Creasi & Evenementen is gevraagd om meer te laten zien van dans. Zij verzorgen danslessen voor kinderen vanaf 2,5 jaar tot salsalessen voor volwassenen. Eensgezind koos de jury – bestaande uit Paul de Beer, Tilly Zwartepoorte en juryvoorzitter Ilona van Haenen Muziek – hun eerste Two Talents: de band Lost in Stereo van Lotje Kerkhof (16) en zangeres Fleur Joubij (17), beiden van Drumschool Voorburg. Special Guest Kenny is via zijn Facebookpagina Kenny-Artistpage te volgen in het uitbrengen van zijn eerste EP (ca. 13 minuten), waarmee hij een inspirerend voorbeeld kan zijn voor de muzikale jeugd. Het applaus was ook voor de jonge ondersteuners van het Open Podium: Dennis Massar voor de foto’s, Arjo Nagelhout voor de vormgeving van de poster, flyer en videoregistratie voor Midvliet, Bas Kortekaas voor techniek en Samyra Dennen als assistente onder leiding van coördinator/presentator Angelique Schipper en technicus Rob Kortekaas. Voor het Open Podium van 10 november, 12 januari, 9 maart en 12 mei (groep 8) kan aangemeld worden: alle talenten van muziek tot sport worden hiervoor uitgenodigd evenals een jonge gastpresentator! Het aanmeldingsformulier vind je op www.talentenloods.nl. Toegang is voor jeugd t/m 21 jaar gratis. Entree volwassenen € 5,-. Locatie: Dekkershoeve, Essepad 6, Voorburg (t.o. Molen de Vlieger). Aanvang 19.30 uur. zaal open vanaf 19.00 uur.
Het Open Podium wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leidschendam-Voorburg, Fonds1818, Van Ravesteynfonds, Vlietgemeenschapsfonds en het Koepelfonds.