Donderdagavond 12 januari zinderde Theater Ludens van dans en muziek uitgevoerd door maar liefst 80 jongeren om geld bij elkaar te brengen voor de gestolen apparatuur van het Open Podium Jeugd van Talentenloods. Wat begon als een meer dan teleurstellende diefstal na het Open Podium op 10 november 2016 eindigde in een daverend staand applaus. Met de ruim € 6.000,- euro kan de gestolen apparatuur opnieuw aangeschaft worden. Onze vaste juryvoorzitter Ilona van Haenen Muziek helpt met korting bij de inkoop en er komen nog bedragen binnen, zodat we wellicht ook de wensen op het verlanglijstje kunnen invullen: een elektronische piano, versterkers en licht. Het drumstel is inmiddels geregeld door Drumschool Voorburg.
Theater Ludens, directeur Rogier van Helwig, stelde na de diefstal direct het theater beschikbaar voor een benefietavond. De gehele kaartopbrengst komt ten goede aan Talentenloods en is het begin geweest van de totale opbrengst met als slot een overweldigende Open Podiumavond, een special met Dans waaraan 8 dansgroepen en een soliste Rita Tsaturjan zich van hun beste kant lieten zien na de mooie openingswoorden van voorzitter Talentenloods Paul de Beer en burgemeester Klaas Tigelaar. Technici en dansers werkten naadloos samen aan een doorlopend programma. De juryleden, met o.a. musicalster Roan Pronk en Pearl Ramos, Nederlands Kampioene Hiphop, vonden de kwaliteit zo hoog dat zij gevraagd hebben of zij in plaats van Two Talents deze keer vier talenten mochten kiezen. Het werden de twee dansgroepen X-treme en CanCan van Ballet- en Dansstudio Door Laverman, Showgroep 12+ van de nieuwe dansschool van Freya Coenen: The Dance Factory en de muscialklas 3G met hun nummer Space Experience van het ’s Gravendreefcollege. Zij zijn door naar de Slotavond op zaterdag 27 mei waar de Final Two Talents worden gekozen. Maar Talentenloods is geen Talentenjacht, het wil vooral talent stimuleren zich te ontwikkelen. De andere groepen zijn dan ook met nadruk gevraagd terug te komen. AcroRock Leidschendam met acrobatische dans, The Unity die samen optrad met de Qties van Dansschool Creasi, de stoere hiphop-meiden van St. Trias en Balletschool Ypenburg met Pratisch Nagesar deze keer niet achter zijn keyboard maar als een van de breakdancers.
Voordat de jury zich terugtrok in de foyer was het podium voor onze special guest, de 16-jarige Roan Pronk. Op het grote scherm keken we naar zijn nieuwe videoclip ‘Alright’, waarna hij optrad met zang. Roan volgt de Dansvakopleiding aan het Koninklijk Conservatorium dat op donderdag 22 januari een Open Dag voor Jongens houdt. Tijdens het juryberaad trad Esmee van Nieuwenhuijzen op met opera, begeleid door Peter le Feber van Skrjabin, die jonge mensen naar het Conservatorium begeleidt. Presentator Angelique Schipper lichtte de diefstal toe, waarna de band Maybe Next Time optrad voor een Next Time van Talentenloods! Tot slot traden Peter en Laurens van Oost op met een van de vorige juryleden, Jeroen van Rossum als zanger, fractievoorzitter Groen Links, die zich samen met zijn afdeling ook extra had ingezet voor een donatie van € 530,-. Op het podium mocht voorzitter Paul de Beer vervolgens donaties in ontvangst nemen van het Van Ravesteynfonds uit de handen van voorzitter de heer Heetman, die hun bijdrage aan het Open Podium van € 750,- verdubbelde en de Rotary Club Voorburg die een cheque aanbood van € 500,-. Wethouder Rozenberg had niet alleen het slotwoord en bloemen, maar tevens een onverwachte schenking van € 1.000,-. Na afloop speelde het jazztrio Take Three samen met Jeroen van Rossum in de foyer en bleven velen nog napraten over het succes van de benefietavond.
Alle bijdragen, financieel en materieel, worden vermeld op de website van www.talentenloods.nl met dank aan iedereen namens het bestuur van Talentenloods en technicus Rob Kortekaas en coördinator/presentator Angelique Schipper!
Het Open Podium kan doorgaan! Op donderdag 9 februari en 9 maart in Dekkershoeve. Alle talenten op het gebied van muziek, dans, theater tot multimedia en sport kunnen zich hiervoor aanmelden en zo hun talenten laten zien, podiumervaring opdoen en anderen inspireren. Het aanmeldingsformulier staat op de website.

 


Videoregistratie Midvliet, Ab Smit