Op donderdag 9 maart werd de jarige presentator Angelique Schipper in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen. Maybe Next Time trad voor het eerst op met een basgitarist en speelde een van lievelingsnummers Hero of War voor Angelique. Zowel Anneke de Vries als Alys Sheahan en Joline Gofers traden op met zelfgeschreven nummers. De twaalfjarige Serina van der Meer was de eerste die als cabaretier optrad op het Open Podium en het publiek aan het lachen bracht met haar versie ‘Huishouden’ van Jochem Meijer, haar grote inspiratiebron. Arjo Nagelhout gaf een presentatie over zijn Oriëntatiecursus bij de Kunstacademie Den Haag en zijn schoolopdracht ‘Dying Earth’ waar hij een 10 voor had gekregen. Dasha en Danill Serck speelden geweldig samen op viool en gitaar en werden samen met Joline Gofers door de juryleden gekozen als de Two Talents die nogmaals mogen optreden op de Slotavond. Alys Sheahan kreeg de wildcard. De jury bestond deze keer uit Peter le Feber van Skrjabin en voorzitter VVD Jaap Huibers onder leiding van Ilona van Haenen Muziek.

Foto’s: Ot Douwes