Donderdag 26 oktober was het druk bezochte Open Podium Talentenloods in Theatercafé Ludens een groot succes. Voorzitter Paul de Beer stelde het publiek voor aan jurylid en voormalig bestuurslid Kiki Goudart en het nieuwe bestuurslid Annette Vreeburg. Daarna opende wethouder Bianca Bremer kort en bondig het nieuwe seizoen waarna de band The Little Giants van Drumschool Voorburg de vaart erin zette met twee uitstekend klinkende nummers. Het optreden van Jacob Homan van de Lusthofschool is een uitnodiging naar alle groep 8-ers om zich aan te melden voor het speciale Open Podium voor groep 8 op vrijdag 18 mei. Pratish Nagesar van Veurs Voorburg is in zijn eentje een heel orkest op zijn keyboard en zou een mooie koppeling kunnen maken met bijvoorbeeld een dansgroep. Het Corbulocollege heeft een aftrap gegeven met de talentvolle leerlingen Kaj van Hulst en Ticho Bommelé, die hun prototype robotarm presenteerden. Kaj vertelde over hoe ongelukkig hij zich voelde op de basisschool en hoe gelukkig hij is op het Corbulocollege waar je de helft van de tijd met techniek bezig bent. Zij kregen de Wildcard van de Jury. Daarna was het podium voor Alys Sheahan van de British School of the Netherlands die zichzelf zowel op de gitaar als piano begeleidde met een cover en een eigen nummer. Met haar 14 jaar wist ze moeiteloos het publiek te boeien en werd dan ook niet voor niets één van de Two Talents. Special Guest, Sjoerd Vrins, acteur en regisseur van Stichting BENS in Delft, is altijd op zoek naar mensen met een beperking die graag op het toneel staan samen met amateurtoneelspelers. Een van zijn spelers, Alex de Graaf ontroerde met zijn zelfgemaakte lied over adoptie ‘Niet weten wat je wortels zijn’, waarbij hij begeleid werd door Farid Benkmil op gitaar. Na nog een topnummer van The Little Giants was het slot voor Sapphire Uwadiegwu, een van de Final Talents van het 3e seizoen. Het laatste nummer zong ze samen met haar zussen Ruby en Jade. Ruby en Sapphire zijn leerlingen bij Haenen Muziek. Natuurlijk was Ilona Haenen als juryvoorzitter trots dat de jury eenduidig was in hun keuze: de drie zussen zien we heel graag terug op de Slotavond! Mis de Open Podiumavonden niet. Het volgende podium is op donderdag 11 januari om 19.30 in Theatercafé Ludens. All Talents zijn welkom! Foto’s: Ot Douwes.