Donderdag 11 januari was een bijzonder gevarieerd Open Podium met maar liefst twee Europees kampioenen. Het cabaretduo Serina van der Meer en Fay Meuwissen van het ‘s Gravendreefcollege hadden niet alleen een voortreffelijk optreden, maar waren ook de vrolijke nootjes tussendoor. Van presentator Angelique Schipper kregen zij zelfs echte nootjes om uit te delen. Terecht ontvingen zij een wildcard voor de Slotavond. Voorzitter Paul de Beer opende 2018 met een nieuwjaarstoespraak. Hierna speelde de band Maybe Next Time (waarvan de bandleden allemaal les hebben of hebben gehad bij Drumschool Voorburg) ook een eigen nummer dat niet onderdeed voor hun andere nummers. Zij gaan door naar de Slotavond. Matthijs Smits van het Corbulocollege presenteerde zijn windmolen, die hij gemaakt had in de brugklas en waarmee hij ook nu iedereen verblufte. Juliette Goudart, leerling van Haenen Muziek, en Jill Wegman traden voor het eerst op met een bijzonder mooi zelfgemaakt nummer ‘The reason to smile’. Patrish Nagesar maakte indruk met zijn nieuwe dubbele keyboard en wil zich graag verder ontwikkelen als DJ. Special Guest van de avond was Judith Porsch, 30-voudig Nederlands kampioen en Europees kampioen Historical Bow (Longbow), die dit jaar deel gaat nemen aan de wereldkampioenschappen in Zuid-Afrika. Mika Young van de Europeanschool is met haar 12 jaar al 3-voudig Europees kampioen Riverdance, een traditionele Ierse dans. Zij krijgt vier keer per week les van docenten in Engeland met behulp van Skype. Zij stal ieders hart met haar eigen choreografie. Juryvoorzitter Ilona van Haenen Muziek sprak namens de juryleden Marjan van der Giezen, fractievoorzitter PvdA en Harm Lelieveld van Gymnasium NOVUM lovende woorden uit en gaf onderbouwende tips, waarna Mika Young eensgezind gekozen werd voor de Slotavond. Ook was er een groot applaus voor het ondersteunende jongerenteam: Dennis Massar, Kay van Hulst (Corbulocollege), Tim van Stappershoef (‘s Gravendreefcollege), Bas Kortekaas en Samyra Dennen. Wil je ook optreden of deel uitmaken van het jongerenteam? All Talents zijn welkom. Meld je aan via de website van Talentenloods. De volgende Open Podiumavonden zijn donderdag 15 maart en donderdag 12 april. Vrijdagavond 18 mei is speciaal voor groep 8-ers. Ieder Open Podium kiest een jury Two Talents die nogmaals mogen optreden tijdens de Slotavond op zaterdagavond 26 mei. Het Open Podium wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Foto’s: Ot Douwes, videoregistratie: Ab Smit, Midvliet