Opnieuw was het Open Podium verrassend en inspirerend. Winnaars werden de jonge pianist Bart van den Bos met een eigen jazzimprovisatie en Showgroep The Legendz van The Dance Factory. Zij zijn door naar de Slotavond van 26 mei. Het Corbulocollege zal dan de foyer inrichten met bijzondere werkstukken. Zoals de houten zelfportretten die op een theatrale manier gepresenteerd werden op het grote podium. Mels Roozemond vertolkte met zijn bijzondere stem golden oldies. Namens het Huygensfestival traden Tijmen Weijermars (klarinet), Eran Heymann (piano) en Dasha Serck (viool) op. Dasha, winnares Florence concours, had bij haar twee gedichten over ‘Het leven’ muziek uitgezocht voor haar viool en werd daarbij begeleid door haar docente op de piano. Frank Rozenberg was deze avond niet alleen jurylid met Mira Morena van St. Dans aan de Vliet en juryvoorzitter Ilona van Haenen Muziek. Als Special Guest vertelde hij over zijn twee passies: Politiek (GBLV) en Fotografie, waar zijn hart voor cultuur letterlijk zichtbaar werd door zijn foto’s van onder meer twee dansers van De Dutch Junior Dance Division: Camilla Chiesi en Charly de Groote. Zij verschenen vervolgens live op het podium voor de Spaanse Dans. Daarna was de dansvloer voor de enthousiaste showgroepen Superkidz en Legendz van The Dance Factory. De 19-jarige Camilla en Charly sloten af met hun ontroerende solo ‘Quand Reviendras-tu. Wil je hen ook zien dansen? Ga dan naar de voorstelling ‘Last 7 Words’. Zelf optreden? Geef je op voor het Open Podium van donderdag 12 april (12-21 jaar) of als je groep 8-er bent voor vrijdag 18 mei. Alle talenten zijn welkom: van pop tot klassiek, van dans tot poëzie en techniek. Ook bent u als bezoeker zeer welkom: Kaarten reserveren: www.theaterludens.nl. Het Open Podium Talentenloods wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Leidschendam-Voorburg.

Camilla Chiesi en Charly de Groote, foto: Dennis Massar

Videoregistratie RTV Midvliet, Ab Smits