Schrijven over je talent of hobby, dat is de opdracht van de jaarlijkse schrijfwedstrijd voor groep 7. Zaterdag 2 juni vond de feestelijke prijsuitreiking voor de 40 genomineerden van 20 groepen van debasisscholen uit Leidschendam-Voorburg en hun familie en vrienden in Theater Ludens plaats. Dit jaar waren de winnaars schrijftalent Nesi Killi van De Margriet en Fay Duthler van Essesteijn (gedeelde 3e prijs), Lotus Dappervan de Maerten van den Velde (2e prijs) en Marijke Vis van Essesteijn (1e prijs). Hun grappige, fantasievolle en realistische verhalen werden voorgelezen door de juryleden Paul de Beer,voorzitter Talentenloods, Monique van Tiel, directeur van De Vijverhof en Loes Reichenfeld van de Bibliotheek aan de Vliet. Als special guest presenteerde Levi Numann van de Montessorischool NVR en 2e prijswinnaar 2017, zijn eigen geschreven en getekende boek Konijnenpluisje, ook wel graphic novel genoemd. Presentator Angelique Schipper gaf de kinderen in het voorprogramma een kijkje achter de schermen. Ook kreeg een aantal andere genomineerden de kans iets van hun talent te laten zien zoals Iason Plaisier van de Lusthofschool met een stop-motion filmpje met LEGO, Britt Stoppelenburg van De Parachute met een hiphopdans en Juliette van Dam van De Tandem met zang begeleid door haar vader op de piano. Wethouder Lia de Ridder sprak de kinderen toe en gaf een inspirerende toespraak over haar eigen loopbaan en persoonlijke drijfveren. De winnaars kregen als prijs een boek van kinderboekwinkel ‘In de wolken’ en een komend schoolbezoek van ‘Aletta Jacobs in de klas’ gespeeld door Angelique Schipper of een gastles over de geheimen van schrijven en talentontwikkeling. Talentvolle kinderen tot 12 jaar kunnen zich aanmelden voor het Open Podium van Talentenloods in Theater Ludens op vrijdagavond 14 september, zie het aanmeldingsformulier. De Schrijfwedstrijd is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Leidschendam-Voorburg, Fonds1818 en de Rabobank.