Donderdag 11 oktober was het tweede Open Podium in Theatercafé Ludens. De jonge band Delayed Ape van Drumschool Voorburg gaf de aftrap en stond als een volwassen band te spelen. Pratish Nagesar speelde op zijn keyboard de muziek van Alan Walker meer dan voortreffelijk. Het Corbulo College liet met drie leerlingen uit het 2e jaar, Lucas Zandbergen, Joey Kamel en Tom Okkersen, zien hoe je tot inspirerende collages komt door voorgrond en achtergrond te vermengen. Megan Melief wil als eerste meisje met gitaar toegelaten worden tot de Herman Brood Academy en gaat de komende Open Podia meer van zich laten horen. Overtuigende winnaars van de avond werden de finaliste van Rijswijk Talent Award, de 16-jarige Tara Klaassen met haar gevoelvolle zang evenals Maarten Bakker, 12 jaar, met zijn vertolking van Ramses Shaffy en Jacques Brel op de piano. Zijn broer Michiel was deze avond de co-presentator van Angelique Schipper. Twee jaar geleden was zijn droom WK zeilen, waar hij nu ‘gewoon’ mee bezig is en waardoor zijn schoolresultaten zelfs zeer positief door beïnvloed worden. Met dank aan de jury die deze keer bestond uit Frank Rozenberg, fractievoorzitter GBLV, Jackie van der Vlis van Rijswijk Talent Award en Michel Groen, die als vakfotograaf ook zelf geweldig zingt en een van zijn nummers liet horen. Ben je tussen de 12-21 jaar? Geef je op voor een van de volgende Open Podiumavonden: 31 januari, 28 maart of 18 april via het aanmeldingsformulier. Alle talenten zijn welkom! Ieder Open Podium worden Two Talents gekozen die nogmaals mogen optreden op de Slotavond 18 mei 2019. Het Open Podium wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leidschendam-Voorburg en Theater Ludens.