Tijmen Weijermars, die de klarinettist is van het ensemble Prima Vista dat op 16 januari 2020 Talentenloods Special Klassiek won, heeft nu ook de gedeelde tweede prijs gewonnen in de leeftijd 16-18 jaar van het Jong Talent Concours Maassluis.
Op het Concours speelde hij de Sonatina voor klarinet en piano van Malcolm Arnold waarbij Nadia Askarova de pianopartij voor haar rekening nam. Daarnaast had zij de voorgaande zaterdag haar huiskamertheater ‘t hART ter beschikking gesteld voor een concert voor 30 intimi ter voorbereiding op het concours.
Tijmen (16) is leerling van het Sint-Maartenscollege in Voorburg en de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium waar hij les krijgt van Bart de Kater.
Sopraan Rosa Ligtemoet (18) met wie hij de prijs deelt, studeert aan de vooropleiding van het ArtEZ conservatorium in Zwolle bij zangdocent Marjan Kuiper. De eerste prijs in deze leeftijdscategorie ging naar pianist Alexander de Bie (18).
Het Jong Talent Concours Maassluis is al ruim zestig jaar een begrip en trekt jonge musici uit heel Nederland.
De jury loofde zowel het samenspel met Nadia, de klank en het gevoel voor ritme van Tijmen.