Zaterdag 21 mei was een super gevarieerd live Podium Talentenloods vanuit Theater Ludens. De jury bestond uit Vera Vos van Vlietwensen, Freek Steutel van GBLV en voorzitter Paul de Beer. Zij kozen als Two Talents voor het Slotpodium Streetdance van Ballet & Dansstudio Door Laverman en het Flamengo-harpspel van Louise Janssen-Boudon van Gymnasium NOVUM. Polat Akkus vertelde over de Sportklas van het Veurslyceum, waar ze iedere drie weken een andere sport krijgen. Schaatstalent Julie van Santen uit Stompwijk kreeg opnieuw groot applaus voor haar trofee Sporttalent 2021! Marlin de Vil en Kate Oram vertelden over het queer zijn en traden spontaan samen op met de assistent-presentator van Angelique Schipper. Bruno Strzelcyk van het ‘s Gravendreefcollege Leidschendam nam achter het drumstel plaats om hun nummer te begeleiden. Kittu Hu en Gabriel Janiszewki waren deze keer de creatieve makers van het technische Corbulocollege. Elise Willé is een van de talentvolle jongerendebaters van het Veurslyceum en wil door middel van kunst haar blik op de samenleving laten zien met respect voor juist jezelf durven zijn. Tijdens het juryberaad gaf Elodie Springer een demo van Japans trommelen en liet het publiek meeklappen. De jeugdjury van het ‘s Gravendreefcollege Leidschendam maakte het spannend. Wie zou de wildcard krijgen? Van de twee optredende bands – Moldavite van het Maartenscollege en VTI van het Gymnasium NOVUM – kozen zij voor VTI. Heb je de live-uitzending gemist? Vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 wordt de uitzending om 20.00 uur herhaald op Midvliet. Inclusief de mooie optredens van de twee klassieke dansgroepen van Ballet & Dansstudio Door Laverman. Het volgende Podium Talentenloods is donderdag 29 september. Doe mee met je school en geef je op via het Aanmeldingsformulier. Podium Talentenloods wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leidschendam-Voorburg met dank aan Theater Ludens en Midvliet.