In 2008 nam Angelique Schipper het initiatief om Stichting Talentenloods op te richten, zodat kinderen eerder hun talent ontdekken en ontwikkelen. Sinds Angelique haar hart volgde in 2008 heeft zij vele dromen waar kunnen maken: van manager bij de gemeente Den Haag naar schrijfster en performer. In opdracht van de gemeente Den Haag schreef zij haar eerste speurtocht over Scheveningen. Vervolgens maakte zij verschillende schoolvoorstellingen. Dankzij het verzoek van leerlingen schreef zij haar eerste kinderboek waarin zij haar onderwijsvisie verwerkt heeft en de school voor de toekomst heeft beschreven. Na de 100e voorstelling ‘200 jaar koninkrijk’ droomde zij van een eigen evenement op het Binnenhof met echte ridders en paarden om de geschiedenis tot leven te brengen (2016-2019). Om vervolgens beheerder te willen worden van het oudste rijksmonument van Nederland: de Ruïne van Brederode (2017-2022). Hierover schreef zij haar tweede kinderboek. Haar nieuwe en grootste droom is bijdragen aan duurzaamheid. Dankzij het project ‘POP-up-Schrijfbureau’ is het mogelijk geworden het schrijfproces te delen voor haar derde boek met duurzame sprookjes, omdat in sprookjes alles kan! In augustus 2023 gaat haar eerste eigen tentoonstelling van start. De tentoonstelling vloeit voort uit het eerste sprookje ‘De nieuwe kleren van de koningin’ met maar liefst 100 barbiepoppen in afvalkleertjes. Stof tot nadenken.

Graag deelt zij haar kennis met u. Waarom Talentontwikkeling zo belangrijk is, iedereen zijn eigen Talent heeft en wat wij kunnen doen om Talent te stimuleren. Om omwegen te voorkomen en talent in te kunnen zetten als motor van motivatie. Om bij te dragen aan de samenleving van morgen.

Bent u geïnteresseerd in de lezing kunt u contact opnemen met Talentenloods via: info@talentenloods.nl
Voor meer informatie over Angelique Schipper zie de website angelique-schipper.nl en voor de kinderboeken juffrouwhendriks.nl

POP-up-Schrijfbureau