Schrijfwedstrijd 2023

De jaarlijkse Schrijfwedstrijd voor basisscholen Leidschendam-Voorburg is terug! De Schrijfwedstrijd is opgenomen in het Cultuurmenu voor groep 7. Scholen die niet meedoen met Cultuurmenu kunnen zelfstandig deelnemen. De Schrijfwedstrijd is een combinatie van de Gastles Schrijven in de klas en de Feestelijke Finale in Theater Ludens. Angelique Schipper van Talentenloods komt als schrijfster en schrijfjuf in de klas met haar nieuwste schrijfproject: duurzame sprookjes. Omdat in sprookjes alles kan! De Schrijfwedstrijd sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek ‘Bij mij thuis’ en dat geeft alle vrijheid om het gesprek aan te gaan over duurzaamheid en creatieve oplossingen. Natuurlijk mag in sprookjes alles! Van de wasmachine die oude kleren omtovert in nieuwe outfits tot de tijdmachine, waardoor je overal kunt komen zonder auto. Welke bestemming kies jij? Drie leerlingen per klas worden uitgenodigd voor de Feestelijke Finale op woensdagmiddag 8 november in Theater Ludens. Wie worden de uiteindelijke drie winnaars?
De gastles vindt plaats in de periode van de Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) maandag 2 t/m vrijdag 13 oktober en duurt 1,5 uur per groep.
Scholen die niet deelnemen aan het Cultuurmenu wordt een bijdrage van 50,- per deelnemende groep gevraagd. Wil je meer informatie of aanmelden? Stuur een mail naar: info@talentenloods.nl.

Tijdens Corona 2020/2021 is er geen Schrijfwedstrijd georganiseerd voor de basisscholen in Leidschendam-Voorburg. In 2022 is er een Gastles Schrijven aangeboden tijdens de Kinderboekenweek met het thema Gi-ga-groen. Dit is een groot succes geworden. Veertien basisscholen hebben met 21 bovenbouw-klassen deelgenomen. Talentenloods Angelique Schipper kwam in de klas als hoofdpersoon Juffrouw Hendriks uit haar boeken, veranderde vervolgens in de schrijfster en daarna in de schrijfjuf. Met een korte presentatie van de leerlingen en de boekenlegger van NBD-Biblion als beloning werd afgesloten.

Gastles 2022, basisschool De Zonnewijzer

Foto’s