T E N T O O N S T E L L I N G
– AUGUSTUS 2023
De hele maand augustus is de Tentoonstelling ‘De nieuwe kleren van de koningin’ gratis te bezoeken in de Bibliotheek Leidschendam, Fluitpolderplein 5. Maar liefst 100 barbies zijn aangekleed met afvalkleertjes: ‘stof tot nadenken’. Zie jij waar het van gemaakt is? Doe mee aan de speurtocht met prijsvraag!
En wie weet vind je ook nog een leuk/interessant boek om mee naar huis te nemen… tot 18 jaar is het lidmaatschap van de Bibliotheek gratis!

Tot en met zaterdag 19 augustus is schrijfster/ontwerpster Angelique Schipper op maandag, woensdag en donderdag aanwezig van 12.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Dan mag je haar sprookjes lezen voordat het als boek naar de drukker gaat!

– SEPTEMBER 2023
De maand september (za 2 september t/m za 30 september) is de tentoonstelling gratis te bezoeken in de Centrale Bibliotheek Den Haag op de jeugdafdeling, 3e etage, Spui 68. De opening van de tentoonstelling is vrijdag 1 september om 18.30 uur door koningin Juliana. Ontvangst om 18.15 uur. Er hoort ook een leuke speurtocht en kleurplaat bij!

– OKTOBER 2023
De maand oktober (wo 4 oktober t/m di 31 oktober) is de tentoonstelling gratis te bezoeken in de Bibliotheek locatie Voorburg, Koningin Julianalaan 257. Informatie over de opening van de tentoonstelling volgt. Er hoort ook een leuke kleurplaat en speurtocht bij waarmee je een gesigneerd boek van Angelique Schipper kunt winnen!

Van zaterdag 14 oktober en met zaterdag 21 oktober  is schrijfster/ontwerpster Angelique Schipper op zaterdag aanwezig van 12.00-16.00 uur en op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur. Dan mag je haar sprookjes lezen voordat het als boek naar de drukker gaat!

 

W O R K S H O P S
Voor kinderen/jeugd zijn er gratis workshops ‘Afvalkleertjes’ maken.
Verzamel thuis al wat afvalverpakkingen en neem het mee!
Heb je zelf een barbie/barbies? Neem je barbie(s) mee, want dan kun je ze na afloop met hun nieuwe outfits mee naar huis nemen! Natuurlijk maken we er wel eerst mooie foto’s van!

BIBLIOTHEEK LEIDSCHENDAM
Ga samen met schrijfster/ontwerpster Angelique Schipper van Talentenloods aan de slag in de bibliotheek Leidschendam. De workshops zijn geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.
Aanmelden: Geef je op via de e-mail: info@talentenloods.nl of via 06-23169607.

Koninklijk Programma Den Haag/Prinsjesfestival
woensdag 13 september 14.30-15.30 uur ‘ Voorleespret De nieuwe kleren van de koningin’
Voorlezen en afvalkleertjes maken voor Barbie/Ken/Action Man
locatie: Centrale Bibliotheek Den Haag, Spui 68, Jeugdafdeling 3e etage
Aanmelden: niet nodig

– zaterdag 16 september 11.00-17.00 uur, Prinsjesmarkt – Prinsjesfestival
doorlopend afvalkleertjes maken voor Barbie/Ken/Action Man
locatie: Hofvijver Den Haag
Aanmelden: niet nodig

– woensdag 27 september 14.00-15.30
Workshop ‘afvalkleertjes maken’ (voorlezen, knutselen, catwalk & fotoshoot)
locatie: Bibliotheek Loosduinen, Loosduinse Hoofdstraat 555 Den Haag
Aanmelden: klik hier

Kinderboekenweek
– zondag 15 oktober 11.00-16.00 uur Kinderboekenfestijn
doorlopend afvalkleertjes maken voor Barbie/Ken/Action Man
locatie: Centrale Bibliotheek Den Haag, Spui 68
Aanmelden: niet nodig

Herfstvakantie
– donderdag 19 oktober 10.30-12.00 en 13.00-14.30 uur
Voorlezen, tentoonstelling bekijken en afvalkleertjes maken voor Barbie/Ken/Action Man
locatie: Bibliotheek Voorburg, Koningin Julianalaan 257 Voorburg
Aanmelden via info@talentenloods.nl of via 06-23169607.

 

De nieuwe kleren van de koningin
‘De nieuwe kleren van de koningin’ is het eerste duurzame sprookje van Angelique Schipper van Talentenloods geworden. De Industriële Revolutie begon eind 18e eeuw met de kledingindustrie, omdat er te weinig kleding was. Nu is er teveel kleding dat zelfs als afval in de woestijn belandt. En er is nog veel meer afval. Na een eerste proef met een barbie met afvalkleding en de enthousiaste reacties van kinderen en volwassenen is Angelique aan de gang gegaan met het maken van een collectie van 100 barbies aangekleed met afval: van wikkels om paaseitjes, papieren handdoekjes, snoepzakjes tot schuursponsjes. Zie jij waar het van gemaakt is? Wat gebeurt er met dat afval als we het weggooien? Toveren we het dan weer terug, zoals bij recycling? Of is het dan foetsie? Zijn er andere mogelijkheden?

In totaal zijn er 18 duurzame sprookjes die wachten op nieuwsgierige kinderen (én volwassenen)!