Woensdag 8 februari start het POP-up-Schrijfbureau van Talentenloods in de Bibliotheek aan de Vliet in Voorburg om 14.30 uur tot 17.30 uur. Angelique Schipper is coördinator en presentator van het Podium Talentenloods in Theater Ludens waar talentvolle jeugd in de schijnwerpers wordt gezet. Haar eigen talent is schrijven. Van februari t/m juli schrijft Angelique iedere week een vers sprookje voor haar nieuwe kinderboek: een Sprookjesboek. De sprookjes gaan over de industrie en de duurzame uitdagingen. Het eerste sprookje wordt ‘De nieuwe kleren van de koningin’. Het POP-up-Schrijfbureau komt op verschillende locaties, zodat je met haar kunt praten en meedenken. In haar koffer heeft zij speelgoed waarmee zij de sprookjes ‘illustreert’, omdat speelgoed de wereld in het klein is. Ook kun je eigen schrijfsels en tekeningen aan haar voorleggen.  Iedere maand zal zij op de bibliotheeklocaties Voorburg, Stompwijk en Leidschendam aanwezig zijn. Daarnaast zal zij een aantal BSO’s van de kinderopvangorganisaties bezoeken en enkele andere locaties waaronder boekwinkel In de Wolken, het Boekenhuis Marianne en Dans aan de Vliet. Ook kan zij op verzoek uitgenodigd worden om het schrijfproces te delen. Klik hier waar en wanneer het POP-up-Schrijfbureau is of neem contact op voor het maken van een afspraak voor een bezoek. Op de website juffrouwhendriks vind je informatie over de eerste twee kinderboeken. Het eerste boek mag je zelfs gratis downloaden om te lezen, luisteren of lenen in de bibliotheek. Het POP-up-Schrijfbureau wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leidschendam-Voorburg met dank aan de Bibliotheek aan de Vliet voor de samenwerking.
Foto: Boekpresentatie deel 2 Juffrouw HEndriKS 3 juli 2021, fotograaf: Kees Sikkes