Maandag 26 februari was Pieter Koolwijk bij de Groenschool op bezoek. Maé van ‘t Zelfde uit groep 7 had de 1e prijs gewonnen van de jaarlijkse Schrijfwedstrijd Talentenloods voor de basisscholen in Leidschendam-Voorburg. Zij mocht haar favoriete schrijver uitnodigen in de klas en dat werd Pieter Koolwijk. Hij had voor Maé een uitzondering gemaakt, want hij heeft het bijzonder druk met het schrijven van het kinderboekenweekgeschenk dat nog een groot geheim moet blijven.

Pieter vertelde over hoe hij schrijver is geworden, terwijl hij vroeger helemaal niet van lezen hield. Hij moest als jongetje voor zijn voetbalclub een verslag van de wedstrijd schrijven. Hij schreef het vreemdste verhaal wat hij kon bedenken, zodat hij dat nooit meer hoefde te doen. Maar iedereen vond zijn verhaal juist heel erg leuk. Toen schreef hij twee jaar lang hilarische wedstrijdverslagen. Op zijn 36e vond hij zijn verhalen terug en kreeg hij zin om een echt boek te schrijven. Inmiddels heeft hij voor zijn boek Gozert de gouden griffel gewonnen. Hij heeft de griffel zelfs op zijn arm laten tatoeëren. Alle kinderen hingen aan zijn lippen en kregen natuurlijk zijn handtekening.

De Schrijfwedstrijd Talentenloods wordt dit jaar weer tijdens de Kinderboekenweek gehouden en sluit aan bij het thema ‘Lekker eigenwijs’. Het is onderdeel van het Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg voor groep 7. Angelique Schipper van Talentenloods komt als schrijfjuf in de klas. De genomineerde kinderen worden uitgenodigd voor de Feestelijke Finale in Theater Ludens. Wil je als school alvast informatie? Stuur een mail naar info@talentenloods.nl. Met dank aan de gemeente voor het mede mogelijk maken.