Donderdag 31 januari was het eerste Open Podium in het nieuwe jaar in Theater Ludens. Wethouder Astrid van Eekelen opende met de wens dat de deelnemers vooral plezier aan de avond zouden beleven. Die wens kwam volledig uit. Tijn Crump was om zijn spontaniteit gekozen als assistent van presentator Angelique Schipper. Megan Melief had weer een stap gezet voor haar gitaarauditie bij de Herman Brood Academy met haar eigen nummer, begeleid door de band MNT. Het interview met de nieuwe burgemeester van Madurodam, Ties Brink van 16 jaar en de oud-wethouder Pieter van de Werff van 18 jaar liet zien hoeveel je bij Madurodam kan leren en betekenen. Dansduo Jenny en Roos dansten zoals het bij Creasi bedoeld is: plezier voor iedereen. Kay van Hulst presenteerde de Jeugdspecial ‘Klassiek meets Techniek’ op het Corbulocollege. Het gastoptreden werd verzorgd door juryleden Monica Verschoor en Guilluame Marcenac die uit hun programma HIT voor basisscholen een vierhandige boogiewoogie lieten horen. Daarnaast waren er maar liefst drie jazzy optredens. De 9-jarige Katja Kuipers, winnaar van Rijswijk Talent Award 2018, zong mr. Paganini. Ellen van den Berg werd begeleid door Bart van den Bos op de vleugel en de nieuwe vijfkoppige band On the Spot speelde met trompet en trombone. De jury, o.l.v. Ilona van Haenen Muziek, koos ervoor deze drie optredens door te laten gaan naar de Slotavond. Ben je tussen de 12-21 jaar? Het Open Podium van 28 maart is vol, maar je kunt je nog wel opgeven voor donderdag 18 april via het aanmeldingsformulier. Alle talenten zijn welkom! Het Open Podium bijwonen? Kaarten kunnen gereserveerd worden via Theater Ludens voor donderdag 28 maart en 18 april en de slotavond op 18 mei. Of kom naar de Special ‘Klassiek meets Techniek’ op donderdag 7 maart in het Corbulocollege. Hier treden klassieke jeugdensembles op. De toegang voor deze Special is gratis, maar wel aanmelden via: secretaris@huygensfestival.nl i.v.m. beperkt aantal plaatsen. Het Open Podium wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leidschendam-Voorburg en Theater Ludens.


Videoreportage: Dennis Simonis