Zaterdag 8 juni was het een volgeladen zaal in Theater Ludens met kinderen van de basisscholen groep 7 en hun familie en vrienden. De drie besten van iedere klas waren genomineerd. Samuel Bosnjakovic van de Lusthof won de aanmoedigingsprijs voor ‘De reis naar Java’. Hij houdt van historie en is al aan de slag met het volgende deel. De derde prijs ging naar Nova Haas van De Margriet met ‘Mijn droom…’ dat vanuit hart en ziel over een eigen bakkerij gaat, zo maakte jurylid Moesin Laghmich, directeur Cascade, bekend. De tweede prijs is gewonnen door Daan van Heeringen van De Tandem: ‘Gevlucht voor oorlogsgeweld.’ Zijn inspiratiebron was een bezoek aan het Humanity House in Den Haag, waar een vluchteling zelf zijn verhaal vertelde. Tot slot werd de 1e prijs bekend gemaakt. Eva Tsangaris van De Zonnewijzer won met haar bijzonder fantasierijke verhaal ‘Eva & het geheimzinnige boek. De verhalen werden voorgelezen door de juryleden Paul de Beer, voorzitter Talentenloods, Inge Roos van Kinderboekwinkel in de Wolken en Loes Reichenfeld van de Bibliotheek aan de Vliet. De kinderen kregen een persoonlijk uitgezocht boek van Inge Roos. Daarnaast kregen ze een klasseprijs die werd uitgereikt door wethouder Nadine Stemerdink: een boekenbon van €50,-, de tweede prijs een prachtig boekenpakket van €100,- en in de klas van Eva komt een heuse kinderboekenschrijver. Alle kinderen kregen een oorkonde en een groot applaus. Ook zijn alle kinderen uitgenodigd om zich aan te melden voor de twee Open Podiumavonden van Talentenloods voor basisschool-leerlingen: ‘Valentijnsdag’ op vrijdag 14 februari en ‘Vrijdag de 13e’ op 13 maart. Een van de talentvolle deelnemers van afgelopen seizoen, Christopher de Jel van 13 jaar, trad op met een nieuw nummer op de vleugel. Het thema van het 2020 werd bekend gemaakt door presentator Angelique Schipper: 75 jaar Bevrijding. Groep 8 kan aanvullend aan de slag met de pop-up Escaperoom van het Techniekmenu van Huygenslabs.

Meld je aan voor het nieuwe seizoen Open Podium met jouw talent: op allerlei gebied! Ga daarvoor naar het aanmeldingsformulier. Met dank aan de Gemeente Leidschendam-Voorburg voor het mede mogelijk maken van de Schrijfwedstrijd en het Open Podium.


Videoregistratie Dennis Simonis