Donderdag 4 juli zat groep 7 van juf Esther klaar om kinderboekenschrijver en Nederlands Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel te ontvangen en te ondervragen. Eva Tsangaris had de eerste prijs gewonnen met de jaarlijkse Schrijfwedstrijd Talentenloods. Manon had haar verhaal van tevoren gelezen en gaf Eva een groot compliment. “Eva & het geheimzinnige boek had zomaar een bijzonder goed verhaal kunnen zijn van een van haar leerlingen aan de Schrijversvakschool Amsterdam”. Manon vertelde hoe zij schrijver was geworden. Zij heeft inmiddels maar liefst 25 kinderboeken geschreven en 10 prijzen gewonnen. De kinderen hingen aan haar lippen en waren muisstil. Behalve toen zij in vijf minuten de kinderen liet ervaren hoeveel inspiratie je kunt verzamelen voor een nieuw verhaal. Wat een enthousiasme! Na het uitdelen van handtekeningen ging Manon met alle kinderen, juf Esther en Angelique Schipper van Talentenloods op de foto.