Donderdag 16 januari start Open Podium Jeugd Talentenloods het nieuwe jaar met een Special Klassiek in samenwerking met het Huygensfestival. Deze avond zal geopend worden door wethouder Van Eekelen. Mede dankzij de inzet van voorzitter Huygensfestival Annet Weijermars staat de klassieke muziek weer hoog op de agenda in Leidschendam-Voorburg. Haar doel is hierin ook de jeugd te stimuleren en met name het samenspel in de vorm van ensembles te bevorderen. Een deskundige jury zal twee jeugdensembles nomineren voor opname in het Huygensfestivalprogramma, dat zal plaatsvinden in het weekend van Open Monumentendag op 12 en 13 september. Daarnaast zal er een klassiek talent uitgenodigd worden voor de Slotavond van het Open Podium op zaterdag 16 mei. Geheel in de lijn van het Huygensfestival is deze Special Klassiek gratis toegankelijk op donderdag 16 januari van 19.30 tot 21.30 uur in Theater Ludens. Wilt u zeker zijn van een stoel? Stuur een mail naar info@talentenloods.nl, dan zetten wij u graag op de gastenlijst. De volgende twee Open Podiumavonden zijn voor kinderen tot en met 12 jaar op vrijdag 14 februari en vrijdag 13 maart. Dan zijn alle soorten talent welkom: van muziek, bijzondere hobbies tot sport en techniek. Meld je aan via het aanmeldingsformulier. Vanaf donderdag 9 januari vindt u op de website ook het programma Special Klassiek. Met dank aan de gemeente Leidschendam-Voorburg voor het mede mogelijk maken van het Open Podium.