Donderdagavond 28 november in Theater Ludens blikte voorzitter Paul de Beer met Ties Brink terug op zijn burgemeesterschap Madurodam. Ties had door zijn inzet voor kinderen gekozen om nog meer zichzelf te worden door zijn haarstuk af te doen die hij droeg door zijn haarziekte. Door hem had Elzi Laning, 16 jaar, zich namens het NOVUM opgegeven het stokje over te nemen. Zij is nu een van de nieuwe wethouders en was deze avond jurylid, samen met de voorzitter en Jeroen van Rossum, fractievoorzitter Groen Links. Zangtalent spetterde op het podium. Celia Ximenez (12 jaar) geeft een geweldige sound aan de band Blackout van Drumschool Voorburg. Zij zijn dringend op zoek naar een bassist. Omdat bassisten zeldzaam zijn worden ook gitaristen opgeroepen die zouden willen overstappen op de bas! Juliette van Dam die eerder op het podium stond door de Schrijfwedstrijd is ook nog maar 12 jaar, maar niet als zij zingt. Sterre van Meeteren (14) van Drumschool Voorburg zong de sterren van de hemel. Olamide was een van de finalisten van Rijswijk Got Talent en zong haar eigen nummers. Zo kan zij als 14-jarige haar emoties vertolken. Pratish Nagesar (16) bespeelde virtuoos de piano, waarbij hij zonder bladmuziek en zonder les zichzelf de nummers heeft aangeleerd. De special guest van de avond was  de 20-jarige Max Kanbier, jeugdleider Haagse Schaakbond. Als 5-jarig kind kreeg hij schaakles voor zijn verjaardag, omdat zijn vier overgrootvaders ook schaakten. Hij is meermaals Nederlands Kampioen Jeugdschaak. Inmiddels studeert hij Econometrie en heeft hij een rekenmodel ontwikkeld voor nog beter afgestemde jeugdtoernooien. Wie zijn kinderen graag leert concentreren wordt aangeraden om hen te leren schaken, naast dat het natuurlijk een bijzonder interessant spel is. Ook meedoen of komen genieten? De volgende Open Podiumavonden zijn: donderdag 16 januari Special Klassiek voor ensembles i.s.m. het Huygensfestival. Twee Open Podia voor jeugd t/m 12 jaar op vrijdag 14 februari en vrijdag 13 maart. Op donderdag 16 april is het laatste Open Podium voor jeugd 12-21 jaar. Het aanmeldingsformulier voor optreden vind je hier.hier. Met dank aan de gemeente Leidschendam-Voorburg voor het mede mogelijk maken van het Open Podium.

 

Ties Brink en voorzitter Paul de Beer, foto: Ot Douwes


Videoregistratie: Dennis Simonis voor Midvliet