Donderdag 29 september was de live-opname van het Podium Talentenloods in Theater Ludens. Zowel de (jury)voorzitter Paul de Beer als de nieuwe wethouder Cultuur Marcel Belt heetten de deelnemers een warm welkom. Jurylid en oud-deelnemer Robin van Gelooven (Jonge Denker des Vaderlands 2021) gaf samen met presentator Angelique Schipper de aftrap. Alle zeven VO-scholen gemeente Leidschendam-Voorburg waren vertegenwoordigd, dankzij de deelname van oud-leerling Pratish Nagesar van het Veurs Voorburg. Inmiddels studeert hij ICT aan de HBO. Op zijn keyboard speelde hij virtuoos zijn vertolking van Someone like you van Adele. Ook Sint-Maartenscollege met ondersteuning van hun docent Ferry van der Klaauw en oud-leerling Pieter Deketh, het ‘s Gravendreefcollege en Dalton College hadden muzikale optredens. Manou van Leeuwen en Jimi Kooij van het Veurs Lyceum waren enthousiaste vertegenwoordigers van het Technasium waarmee ze ook meedoen aan Lego League. Drie kleine robots waren al klaar! De creatieve makers van het Corbulo College, Loes van Lavieren & Jordan Berk onthulden het idee voor het bank-werkstuk dat op het Slotpodium gepresenteerd zal worden. Loes deed daarnaast een oproep voor wie haar verder kan helpen met het leren van oude teken- en schildertechnieken. Mathilde Orij en Eva van Dongen van Gymnasium Novum vertelden over hun bijzondere maatschappelijke stage als begeleiders van de Ardennenreis. Een pleidooi om scholen aan te zetten tot interessante stages waar je veel van kunt leren. Als special guest stond JOAZ op het podium met twee zelfgeschreven liedjes, waarbij zij zichzelf begeleiden met viool en gitaar. Joanne Gertenaar is eerste jaars Koninklijk Conservatorium en Zoë Tausk eerstejaars Codarts Rotterdam. JOAZ is al bezig met hun eerste EP en te volgen via social media. De jury koos eensgezind voor de band The Blacklight Basement van het ‘s Gravendreefcollege en Roos Steenbergen van het Dalton College. Tijdens Corona had Roos zichzelf leren begeleiden op de gitaar. Michelle Tan van het Sint-Maartenscollege is teruggevraagd om ook op te treden als sopraan. Maja Kersten blijkt in de band In the Styx te zitten en komt met de band terug. Daarnaast belooft het eerste optreden van Vichemy Sabat & Zoë Hoogendorp veel voor de toekomst met zang en songwriting. Aanmelden voor het Interscolair Podium zondagmiddag 30 oktober, donderdagavond 19 januari of 16 maart kan via Aanmeldingsformulier. Wil je de live-opname bijwonen? Reserveer kaartjes via Theaterludens. Voor jeugd gratis, vanaf 21 jaar €5,50. De uitzending is vrijdag 14 oktober om 20.00 uur bij omroep Midvliet. De herhaling is op zaterdag 15 en zondag 16 oktober om 20.00 uur. Het Podium Talentenloods wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leidschendam Voorburg, Theater Ludens en Midvliet.