Donderdagavond 16 maart was een mooie presentatie van de VO-scholen in Theater Ludens. Bas van den Bos en Tyrec Lard van het ‘s Gravendreefcollege Leidschendam vertelden over de gemengde leerweg van het VMBO met praktijkvakken als sport&beweging en koken. Floormanager Rob Kortekaas sloot aan met hoe ver je kunt komen met VMBO als je je hart volgt. Kayziah Peters presenteerde namens het Corbulocollege haar afstudeeropdracht: een geweldige maquette ‘droomkamer’. Ook werd de maquette toegelicht van het meubelstuk dat op het Slotpodium 4 juni getoond zal worden. Het Veurslyceum kwam met een afvaardiging van de jonge Tech Crew. Muzikale bijdrages kwamen van het Maartenscollege met piano en hun nieuwe schoolband Purple Flame en Gymnasium Novum kwam met de jonge band Soundstruck. Yuverta Westvliet had hun DJ Ivy Onstein aangeprezen. Op deze groene VMBO staan tuinieren en dieren centraal, maar wordt ook veel aan muziek gedaan. Er werd afgesloten met aankomend stand-up comedian Stef Willem, die zowel special guest was als jurylid. De jury koos voor het pianospel van Thijs Dronkers en de selectie-dansgroep van Creasi. Juryvoorzitter wethouder Bianca Bremer gaf moeiteloos alle leerlingen een verdiend compliment. De televisie-uitzending is te zien op vrijdag 31 maart om 20.00 uur bij de lokale omroep Midvliet en wordt herhaald op zaterdag 1 en zondag 2 april, ook om 20.00 uur. Op donderdag 13 april is het laatste Podium Talentenloods van dit schooljaar waaraan scholen mee kunnen doen, maar waar je je ook zelf voor mag opgeven. Ga hiervoor naar het aanmeldingsformulier! Het Podium Talentenloods wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leidschendam-Voorburg.