Donderdagavond 13 april leek wel op een finale in Theater Ludens. Wat een talentvolle jeugd met dank aan alle begeleiding van inspirerende docenten! Wethouder en juryvoorzitter Jeffrey Keus was verguld met zoveel talent in de gemeente en hoopt dat het Podium Talentenloods verder opgepakt zal gaan worden door de scholen. De bigband van Gymnasium Novum zat al klaar en schitterde met maar liefst tien muzikanten. Yuverta bracht met de DJ’s Jayden en Souhaibou een geweldige sfeer in de foyer en in de zaal met de gloednieuwe band Yu4. Sem en Darius van het Corbulocollege hadden een boek en een basketbal bij zich. De voordracht en de oproep voor basketbalspelers was aanstekelijk! Duncan en Can van het Maartenscollege vertegenwoordigden samen hun grote schoolband met een melodieus gitaarspel en zang. Het Veurslyceum had twee zeer getalenteerde leerlingen aan elkaar gekoppeld: Femke begeleidde op de vleugel de dertienjarige Philine, die op het NJMT zit (Nationaal Jeugd Musical Theater) en terecht droomt over Broadway. Sebas Goudart was deze avond de assistent van presentator Angelique Schipper. Hij was niet alleen topclown Sebassie, maar nam ook op de drums het publiek mee naar Spanje. Olé! De achtkoppige zanggroep van het ‘s Gravendreefcollege won het hart van de jury met het openingsnummer van hun wintershow 2022: Fix you. Daarnaast koos de jury voor de band Yu4. Daarmee zijn alle finalisten bekend voor het Slotpodium op zondag 4 juni in Theater Ludens. Tot slot mag niet onvermeld blijven dat jurylid Elodie Springer van Midvliet een eigen choreografie dans had gemaakt. Zo weet de jeugd door hun talent op het podium te delen velen te enthousiasmeren ook aan de slag te gaan. De televisie-uitzending is te zien op vrijdag 28 april om 20.00 uur bij de lokale omroep Midvliet en wordt herhaald op zaterdag 29 en zondag 30 april, ook om 20.00 uur. Het Podium Talentenloods wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leidschendam-Voorburg.