Zondagmiddag 4 juni vond het Slotpodium Talentenloods plaats in Theater Ludens. Het werd een fantastisch slot van maar liefst negen jaar Podium Talentenloods. Voorzitter Paul de Beer blikte terug en bedankte Theater Ludens en omroep Midvliet voor de jarenlange samenwerking en de gemeente voor de ondersteuning. Theater Ludens bedankte op hun beurt organisator en presentator Angelique Schipper met een prachtig boeket. Burgemeester Martijn Vroom hield niet alleen een openingstoespraak maar was ook juryvoorzitter van de jury die bestond uit Rogier Helwig directeur Theater Ludens, Julie Koler voorzitter Midvliet en Bas Kok oud-deelnemer aan het podium en nu zelf muziekdocent met een eigen muziekproductiebedrijf Bikmusic. Zij moesten een moeilijke keuze maken uit de wervelende dansoptredens van Ballet en Dansstudio Door Laverman en Creasi, de voordracht van Sem Brouwer van het Corbulocollege, klassiek piano door Thijs Dronkers van het Maartenscollege en klassiek piano door Kenneth Laban, die tevens een topduo vormde met Michelle Kumara op de viool van Gymnasium Novum. Maarten Bakker was eerder finalist en nu special guest. Hij liet zijn eerste zelf uitgebrachte nummer ‘Zomaar’ horen, dat nu ook via Spotify te beluisteren is. Na de pauze vond het tweede deel plaats met zang door de jongste deelneemster Mila Brandon van Zangstudio The Voice, Danni Lee Bastijn van het Veurslyceum en Roos Steenbergen van het Daltoncollege. Ook traden twee topbands op: Yu4 van Yuverta en The Blacklight Basement van het ‘s Gravendreefcollege. Alle talenten werden onderkend met een geste van Theater Ludens om met een vrijkaartje naar een voorstelling naar keuze te komen in het nieuwe seizoen. De jury vond dat Roos Steenbergen een groot podium verdient in Leidschendam-Voorburg tijdens het Cultureel Zomerfestival 26 augustus. Danni Lee Bastijn krijgt een zangworkshop van Haenen Muziek. Van het duo Kenneth & Michelle zal een reportage gemaakt worden voor omroep Midvliet. Het Slotpodium Talentenloods wordt uitgezonden op vrijdag 16 juni om 20.00 uur bij omroep Midvliet en herhaald op zaterdag 17 en zondag 18 juni om dezelfde tijd. De fotoreportage verschijnt op de Facebookpagina van Talentenloods. Het Podium Talentenloods zal opgevolgd worden door het Interscolair Festival dat op vrijdag 16 februari zal plaatsvinden op het Maartenscollege.

Fotoreportage: Willemien Rotteveel, Fotokring Leidschendam-Voorburg
Fotoreportage Facebook: Jan Wilco Geijtenbeek