T E N T O O N S T E L L I N G
De hele maand augustus is de Tentoonstelling ‘De nieuwe kleren van de koningin’ gratis te bezoeken in de Bibliotheek Leidschendam, Fluitpolderplein 5. Maar liefst 100 barbies zijn aangekleed met afvalkleertjes: ‘stof tot nadenken’. Zie jij waar het van gemaakt is? Doe mee aan de speurtocht met prijsvraag!
En wie weet vind je ook nog een leuk/interessant boek om mee naar huis te nemen… tot 18 jaar is het lidmaatschap van de Bibliotheek gratis!

W O R K S H O P
Voor kinderen/jeugd zijn er gratis workshops ‘Afvalkleertjes’ maken.
Ga samen met schrijfster/ontwerpster Angelique Schipper van Talentenloods aan de slag in de bibliotheek Leidschendam. Leeftijd: de workshops zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
Voor kinderen van 4-8 jaar is er een speciale workshop op di 8 aug. van 10.30-12.00 uur.

Geef je op via de e-mail: info@talentenloods.nl 
– naam
– leeftijd
– datum en tijd workshop
– naam ouder en telefoon

Verzamel thuis al wat afvalverpakkingen en neem het mee!
Heb je zelf een barbie/barbies? Neem je barbie(s) mee, want dan kun je ze na afloop met hun nieuwe outfits mee naar huis nemen! Natuurlijk maken we er wel eerst mooie foto’s van!

De nieuwe kleren van de koningin
‘De nieuwe kleren van de koningin’ is het eerste duurzame sprookje van Angelique Schipper van Talentenloods geworden. De Industriële Revolutie begon eind 18e eeuw met de kledingindustrie, omdat er te weinig kleding was. Nu is er teveel kleding dat zelfs als afval in de woestijn belandt. En er is nog veel meer afval. Na een eerste proef met een barbie met afvalkleding en de enthousiaste reacties van kinderen en volwassenen is Angelique aan de gang gegaan met het maken van een collectie van 100 barbies aangekleed met afval: van wikkels om paaseitjes, papieren handdoekjes, snoepzakjes tot schuursponsjes. Zie jij waar het van gemaakt is? Wat gebeurt er met dat afval als we het weggooien? Toveren we het dan weer terug, zoals bij recycling? Of is het dan foetsie? Zijn er andere mogelijkheden?

In totaal zijn er 18 duurzame sprookjes die wachten op nieuwsgierige kinderen (én volwassenen)!

 

Kijk voor alle (bijna) gratis vakantieactiviteiten op de website  doemee-lv.nl