Vrijdag 1 september om 18.30 uur wordt de tentoonstelling ‘De nieuwe kleren van de koningin’ geopend door onze voormalige koningin Juliana in de Centrale Bibliotheek aan het Spui in Den Haag. Honderd barbies zijn gekleed in afval: stof tot nadenken. Speciaal voor het Koninklijk Programma Den Haag onthult koningin Juliana twee Binnenhof-Barbies die aangekleed zijn met afval van de renovatie van het Binnenhof. Ontwerpster en schrijfster Angelique Schipper leest het bijbehorende Prinsjesdag-sprookje voor: Assepoester en de glazen koets. De jonge illustratrice Ilse ter Morshuizen (18) heeft er een speciale kleurplaat bij gemaakt. Tijdens het Prinsjesfestival worden er workshops gegeven door Angelique Schipper. Op woensdagmiddag 13 september om 14.30 uur ‘Voorleespret/Knutselen’ in de Centrale Bibliotheek en op zaterdag 16 september ‘Afvalkleertjes maken’ op de Prinsjesmarkt langs de Hofvijver. Dan komen ook koningin Máxima en prinses Beatrix op bezoek! De tentoonstelling is de hele maand september gratis te bezoeken in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Er hoort ook een leuke speurtocht bij. Klik hier voor meer informatie over de workshops en voor het gehele programma van het Prinsjesfestival op de website van het Prinsjesfestival. Met dank aan Bibliotheek Den Haag en Rijksvastgoed voor het mede mogelijk maken van de Tentoonstelling in Den Haag.