Zaterdag 27 mei was de spetterende Slotavond van het Open Podium Talentenloods in Theater Ludens. Na de opening door burgemeester Klaas Tigelaar kon de show beginnen met maar liefst 13 finalisten en optredens in de foyer van de wildcards. Van bands, duo en solo-optredens tot dans. Yoëlle van Driel (19) was naast haar optreden ook gastpresentator. Special Guest Sannah Boer (17), WK-kampioene Röhnrad, liet op het podium een korte spiraaloefening zien met het grote rad. Zij vertelde dat ze als 6-jarige in de ban van het Röhnrad was geraakt door een voorstelling van Cirque du Soleil. Sannah is zich nu aan het voorbereiden op de WK in Zwitserland. Na haar indrukwekkende presentatie was het podium voor de 11-jarige Sapphire Uwadiegwu, leerling bij Haenen Muziek, die met haar stem iedereen beroerde. Zij werd dan ook terecht een van de Final Talents. Evenals Martina Stramaccioni (17) met haar eigen compositie en zang op de piano. Publieksfavoriet was de dansgroep X-treme van Ballet en Dansschool Door Laverman, die zondag 21 mei Nederlands Kampioen is geworden bij de NK Dance Competitions. De Final Talents kregen mooie prijzen aangeboden door juryvoorzitter Ilona Haenen van Haenen Muziek, Drumschool Voorburg en Theater Ludens. Voorzitter Paul de Beer sloot de avond af met lovende woorden voor de presentator Angelique Schipper, technicus Rob Kortekaas en iedereen die het Open Podium Jeugd mogelijk maakt. Het Open Podium Talentenloods start in het nieuwe seizoen 2017/2018 in Theatercafé Ludens op donderdagavond 26 oktober. Jeugd van 12 -21 jaar wordt uitgenodigd om hun talent – op allerlei gebied – voor het voetlicht te brengen. Aanmelden via het aanmeldingsformulier.