Maar liefst 16 basisscholen hebben deelgenomen met 22 groepen. Van iedere groep waren 2 leerlingen genomineerd door de jury bestaande uit: de Bibliotheek aan de Vliet Loes Reichenfeld, Kinderboekwinkel In de Wolken eigenaresse Inge de Roos, Basisschool De Driemaster directeur Patty Roos, Talentenloods voorzitter Paul de Beer en Angelique Schipper presentator en schrijfster. Ook dit jaar waren de kinderen gevraagd een verhaal te schrijven over hun talent of hobby. Wethouder Nadine Stemerdink opende de Prijsuitreiking en vertelde hoe zij wethouder was geworden na eerst gedroomd te hebben over een professionele carrière als volleybalster en ook op zeer hoog niveau had gespeeld. Naast de optredens van Mees Goes op de piano, Tess Uitdenbroek met streetdance en Martijn Meijerink en Milou van der Ven met klassiek ballet kwamen er nog verrassende optredens bij van Roeba Ajami met een zelfgeschreven toneelstukje en Kachina Rerimassi met werelddans. Jari de Vries verzorgde voor ieder optreden de roffel op de snaredrum. Nummer 3 van de Schrijfwedstrijd werd Willemijn Oudemans van basisschool De Balans met ‘Berggeheim’. Levi Numann van Montessori Nieuw Vreugd en Rust werd nummer 2 met zijn verhaal ‘Levi’s magische potlood’. Op de eerste plaats eindigde Suzanna Kooij van de Vijverhof met ‘De Roofvogelwereld van Suzanna’. Zij kregen alledrie een persoonlijk uitgezocht boek door Inge Roos van Kinderboekwinkel In de Wolken en ontvingen daarnaast – evenals Mees, Tess en Martijn – een voucher voor een bezoek in de klas van Talentenloods over Schrijven en Talentontwikkeling. Alle leerlingen kwamen op het podium om hun oorkonde en groot applaus in ontvangst te nemen. Jacob Homan mocht afsluiten met zang. Wie komend schooljaar in groep 8 zit mag zich aanmelden voor het Open Podium op 18 mei in Theatercafé Ludens. Alle talenten zijn welkom! Opgeven via Aanmeldingsformulier.

Bo Maas had zijn schaakbord meegenomen en een zet uitgedacht. Na afloop lieten enkele kinderen zich graag uitdagen!