Donderdagavond 17 oktober in Theater Ludens was een bijzonder gevarieerd Open Podium van hoog niveau. Na de opening van het zesde seizoen door voorzitter Paul de Beer, zijn vierde seizoen, gaf jurylid Marjan van Giezen een korte presentatie over duurzaamheid als plaatsvervangend directeur bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De meidenband Blueline mocht de aftrap geven en het slotakkoord. Maar liefst zes meiden vormen al twee jaar een band dankzij een muziekopdracht op de Daltonschool. De drumster heeft les bij de Drumschool Voorburg, waardoor Paul Reijenga haar band had aangemeld en ook kwam ondersteunen met de soundcheck. De 15-jarige rapper Yassir Salim kwam met zijn vriend Ahman die niet alleen de background  rapper was, maar ook een nummer deed, waarbij Yassir de background op zich nam. Zij zijn speciaal uitgenodigd om de komende twee Open Podiumavonden meer werk te laten horen. Onze 13-jarige Special Guest Maarten Bakker, winnaar seizoen 2018-2019 en winaar van de Rijswijk Talent Award vertelde over zijn hulphond en speelde opnieuw het prachtige nummer voor hem: ‘Laat me niet alleen’. De 19-jarige dichteres Nyshainy Kuwas bracht op overtuigende wijze haar gedicht ‘10 days’ voor. Zij laat zien dat het “spoken word” een waardevolle plek verdient. De broers Kevin (17) en Kenneth (15) Laban blijken een onvergetelijk ensemble met hun eigen arrangement voor piano en dwarsfluit. Zij gaan dan ook door naar de Slotavond samen met Mischa Schipper de beatboxer, die voor het eerst op het podium stond van Rijswijk Talent Award. Het was een eensluidende beslissing van de jury, die naast Marjan van Giezen bestond uit Guus Hendriks, talentencoach en juryvoorzitter Ilona van Haenen Muziek. Wil je ook optreden, assistent-presentator zijn van Angelique Schipper, achter de schermen meewerken of een keer komen kijken? Dat kan. Het eerstvolgende Open Podium voor 12-21 jaar is donderdag 28 november. Er zijn ook twee (vrijdag)avonden voor jeugd t/m 12 jaar! Klik hier voor het aanmeldingsformulier voor optreden. Kaarten kunnen gereserveerd worden via de website van Theater Ludens waarbij de toegang tot 21 jaar gratis is. Met dank aan de gemeente Leidschendam-Voorburg voor het mede mogelijk maken van het Open Podium.

Videoregistratie voor Midvliet door Dennis Simonis