Vrijdag 14 februari was het Valentijn én Open Podium Talentenloods voor jeugd tot en met 12 jaar. De klassieke dansgroep van Ballet & Dansstudio Door Laverman opende oogstrelend met rode tutu’s. Daarnaast had ze Little Giants meegebracht die een mooie moderne choreografie brachten in zwart-wit. Mila Brandon, die les heeft bij Haenen Muziek, zong een veelbelovend voorproefje voor vrijdag 13 maart. Klokslag acht uur was er een live-verbinding met de 12-jarige Anouk Edelbroek, die het liefste een eigen programma bij Radio Midvliet zou willen presenteren. Het publiek stemde in met haar wens door een groot applaus te laten horen. Bijzonder was dat wij twee jongens uit groep 6 van basisschool Cascade hadden die op Zappsport zijn geweest: Jason van der Hulst en Dani Coret. Jason zit op Colorguard en had zijn vlag, rifle (houten geweer) en sabel bij zich. Dani Corret heeft al twee keer het Nederlands Kampioenschap Turnen behaald en droomt van de Olympische Spelen. Jiří Tjiong van Muziek & Theater ‘t hART maakte grote indruk als eerste orgelspeler op het Open Podium. De wens om te zingen won het terecht van de spanning voor Julie Sleijffers, leerlinge van Haenen Muziek. Het programma werd afgesloten met Polo de Heus van Trias, die sax speelt en tot de finalisten behoorde voor de Rijswijk Talent Award. De jury, bestaande uit Ab Smit van het Cultureel Zomerfestival en winnaar Cultuurprijs 2018, Wouter Jorissen van D66 en Paul de Beer, voorzitter Talentenloods kozen uit al deze talenten voor de klassieke dansgroep en Julie Sleijffers. Dani Coret kreeg de wildcard en daarmee hebben ze hun plekje voor de Slotavond op zaterdag 16 mei veroverd. Eva Tsangaris, de jonge assistente van presentator Angelique Schipper deelde aan All Talents een Valentijnsroosje uit!
Kaarten kunnen gereserveerd worden via theaterludens.nl.
Met dank aan de gemeente Leidschendam-Voorburg voor het mede mogelijk maken van het Open Podium.

Videoreportage: Dennis Simonis

Fotoreportage: Henk Knoester