De eerste Livestream-uitzending van het Open Podium Talentenloods donderdag 10 september door Midvliet was gelijk een succes! Na een zeer nauwkeurige voorbereiding met Theater Ludens bereikten perfecte beelden de huiskamer en kon iedereen meegenieten. Na zeven maanden Corona heropende voorzitter Paul de Beer en theaterdirecteur Ludens Rogier Helwig het seizoen. De jonge band Times Son, van Drumschool Voorburg zette strak de vaart erin en werd voor de 12-jarige “Ispira Thomas” zijn eerste ervaring als zanger van een band. Dankzij het grote filmdoek kwam de filmopname bijzonder tot zijn recht van de talentvolle dansgroep LiveNdance van Karina Jans met een choreografie van Karina met aanvullingen van haar ‘meiden’ en hopen wij hen live terug te zien op 11 februari. De jamsessie op het keyboard door de 12-jarige Hendrik de Vries deed denken aan filmmuziek, al lijkt komediant hem ook wel wat. Met zijn humor kreeg hij de lach van de zaal.  Daarna volgde het optreden van Tijn de Vreeze en Julia Vos, hun samenzang werd door de jury eensluidend uitgekozen als een van de Two Talents. Eva Tsangaris was het voorproefje voor het Slot van 1 november. De aanwezigen wilden na haar inleiding graag het hele verhaal horen over Het Geheim van Theater Ludens. Sebas Goudart stal de show als talentvolle assistent-presentator van Angelique Schipper en danste voor de film op het doek van zijn optreden bij Fenix Theatermakers. Tot slot trad de 12-jarige Thomas van der Sleen van Stichting Trias op met twee van zijn zelf geschreven Engelstalige nummers achter de vleugel. In de pauze kwamen juryleden Hans Peter Klazinga van Gemeentebelangen en Mira Moreno van Stichting Dans aan de Vliet online bij elkaar met juryvoorzitter Ilona van Haenen Muziek. Unaniem kozen zij voor Thomas van der Sleen. De uitzending wordt herhaald op Midvliet TV op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september om 20.00 uur. De Slotbijeenkomst met de gekozen Talents wordt gehouden op zondag 1 november. Houd de website en Facebookpagina van Talentenloods in de gaten. Met dank aan allen en de gemeente Leidschendam-Voorburg voor het mede mogelijk maken van het Open Podium Talentenloods.