Zaterdag 22 mei waren er maar liefst elf optredens op het podium van Theater Ludens. De jonge musici waren heel blij dat zij de gelegenheid kregen hun talent te tonen. Ze vormden voor elkaar het publiek in de zaal, hun ouders en de rest van het publiek konden meegenieten via de zeer goed verzorgde Livestream door Midvliet. Paul de Beer, voorzitter Talentenloods, verrichtte de opening samen met Annet Weijermars, voorzitter van het Huygens Festival.

Roemer was met zijn 10 jaar de jongste deelnemer en opende met een sonatine van Clementi op het bijzondere klavichord. Hij werd gevolgd door maar liefst vier talentvolle cellisten: Tudor Marin, Rokus Ganzeveld, Ruben Jasperse en Bas Gregoire met werken van respectievelijk Casadesus, Bréval en Bach.

Klarinettist Woichiec Szymonik maakte grote indruk met het romantisch stuk ‘Verlorens Glück’ van Carl Baermann.

Het Duo Cantabile bestaande uit de zusjes Lilian (cello) en Maya Touray (piano) , gooide hoge ogen met een Sicilienne van Fauré en een compositie van Elgar. Sopraan Ellen van den Berg, begeleidt door pianist Bart van den Bos maakten indruk met zowel hun vertolking van een aria uit de Fledermaus als een lied van Mozart.

Fagottist Casper Bleichrodt soleerde begenadigd met een prachtige rapsodie van Osborn.

De zeer muzikale Vivien Giesbertz bracht een deel uit een vioolconcert van Wieniawski en werd daarbij virtuoos begeleid door pianist Sergey Smirnov.

Het laatste indrukwekkende optreden werd verzorgd door Melisse Markesteijn op dwarsfluit, en haar pianobegeleider Arjan Hageman. Zij speelden een eigen compositie van Melisse, ‘Fantasie opgedragen aan Johannes van Bree’.

De organisatie was heel blij met de pianobegeleiding van Nadia Askarova, huispianiste van het Huygens Festival, van maar liefst vier van de optredens. Nadia is eigenaar van Muziek&Theater ‘t hART. Daarnaast verzorgde zij samen met dwarsfluitist Inez Popka het Special Guests optreden.

Terwijl de juryleden overlegden, werden de jongeren op het podium als in een Green Room geïnterviewd door presentator Angelique Schipper. De jury bestond uit Ali Groen (dirigent), Roos Hoogakker (oud hoofdvakdocent blokfluit) en Mikhail Zemtsov (hoofdvakdocent altviool). Na rijp beraad kozen zij violiste Vivian als winnares. Zij zal tijdens het openingsconcert van het Huygens Festival op 10 septemberoptreden. Cellist Rokus sleepte de prijs in de wacht om in het voorprogramma van het slotconcert van het Huygens Festival te mogen optreden. Roemer en Ruben gaan door naar het Slot van Talentenloods op 14 november.

Het volgende Open Podium is op vrijdag 25 juni voor Musical-talent groep 8-ers. Alle scholen in Leidschendam-Voorburg hebben hier informatie over ontvangen. Ook kunt u als ouder uw kind zelf hiervoor opgeven via het aanmeldingsformulier. Heeft u de Livestream op 22 mei gemist? Kijk dan naar de herhaling op zaterdag 12 juni om 20.00 uur op Midvliet.nl (Ziggo kanaal 41 / KPN 1489). Met dank aan de gemeente Leidschendam-Voorburg voor het mede mogelijk maken.