Donderdag 24 maart vond het tweede Podium Talentenloods plaats in Theater Ludens. De jury koos voor de presentatie van de enthousiaste makers van het Corbulocollege en de prachtige viool-piano-uitvoering van Michelle Kumara begeleid door Kenneth Laban van Gymnasium NOVUM. Na zeven jaar is door Corona het programma van het Podium Talentenloods in een nieuw jasje gestoken. Door live-tv is gekozen voor kortere optredens waardoor meer jongeren het podium geboden kan worden. Ook wordt de samenwerking met de Voortgezet Onderwijs-scholen in Leidschendam-Voorburg versterkt. Scholen worden gevraagd om hun talentvolle leerlingen af te vaardigen. Muzikale optredens worden afgewisseld met presentaties. Dit keer kwam finaliste Talentenloods 2021 Miwensa Grootveld als prachtige Cosplay-girl met een zelf geschreven liedje voor een vriend. Trisha Adu Tzum en Djahmany Sufferin van het Veurslyceum gaan terecht deelnemen aan het jongerendebat dat de gemeente op 21 april voor scholen organiseert. Dit sloot naadloos aan op het interview met de 18-jarige Jorrit Koster, die zich namens de CDA de komende vier  jaar als commissielid gaat inzetten voor de gemeente. Drumschool Voorburg had zowel de jonge rockband TNT afgevaardigd als Nastija Eijkelkamp die een prachtig nummer zong van Kodaline. Het NOVUM eindexamenwerk Kunst van Lieve Stemerdink sprak boekdelen over de vleesindustrie. Een kunstwerk dat nu door iedereen in de herhaling bekeken kan worden. Iain Former en Marlin de Vil zitten al jaren op theaterschool Rabarber en brachten een hilarische act. Tot slot was Julia Vos terug als duo met Iris van Bunge, die wij dankzij de livestream Talentika 2021 NOVUM hebben kunnen scouten. De uitzending wordt herhaald op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 april om 20.00 uur bij omroep Midvliet.
Met dank aan de jury Paul De Beer voorzitter Talentenloods, Gemma Breedijk van Rotary Voorburg en Jorrit Koster CDA, Theater Ludens en Midvliet. Het Open Podium Talentenloods voor jeugd van 12-21 jaar wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Leidschendam-Voorburg. Voor aanmelden Podium Talentenloods ga naar het aanmeldingsformulier.