Zaterdagmiddag 2 juli vond het eerste Buitenpodium Talentenloods van dit seizoen plaats in winkelcentrum Leidsenhage.
Ondanks de verbouwing wil het winkelcentrum de jeugd graag blijven ondersteunen. In de overdekte passage tussen de HEMA en de C&A werd een perfecte plek gecreëerd om op te treden. De voormalige winkel van Miss Etam diende als backstageruimte. Het waren zeer goede presentaties, waarvoor het publiek stil bleef staan om van te genieten, zoals van Rosa Bloemen achter de piano met zang. Zij is een van de leerlingen van Skrjabin die zich voorbereidt op het Conservatorium. De Open Podia van Talentenloods beginnen hun vruchten af te werpen. De jeugd maakt volop gebruik van de kansen die het Open Podium biedt. Zo verraste Kenny – die ook in het voorprogramma van Parkpop staat – presentator Angelique Schipper met een gastoptreden van Roomie Roemis. De jonge Philine Vermeulen werd bij twee nummers begeleid op gitaar door haar zus Julia en Wesley Ros, die beiden les hebben bij haar docente Paulette Overdevest. Wesley trad ook solo op met zijn gitaar en mag tevens een kort optreden verzorgen op zaterdagmiddag 9 juli bij Molen De Vlieger. Maybe Next Time had hun drumbegeleiding perfect aangepast op de locatie. Laura Kempenaers en Martina Stramaccioni stemden hun optredens op elkaar af. Zij speelden eerst samen en daarna om en om. Twee parels, volgens de technicus. Goochelaar Luuc Seetz verraste iedereen als Jack of Spades die de gekozen kaarten door het publiek aan zijn zwaard reeg. Pratish Nagesar bleef tot het einde om een eventueel gaatje in het programma te kunnen vullen. Zo werd Pratish met zijn keyboard het voorprogramma van het jazzy slotoptreden van Peter (piano) en Laurens van Oost (trompet) met zanger Jeroen van Rossum (voorzitter Groen Links), die bij een van de Open Podiumavonden jurylid was. Zij eindigden met Summertime, zon en een groot applaus. Dit eerste Buitenpodium werd mogelijk gemaakt door winkelcentrum Leidsenhage met ondersteuning van Drumschool Voorburg en Muziek Haenen. Het nieuwe seizoen begint -wanneer de financiering rond is – op donderdagavond 13 oktober in Dekker’s Hoeve. Ben je tussen de 12 en 21 jaar en wil je optreden met zang, dans, theater, literatuur of wil je een ander talent voor het voetlicht brengen? Meld je alvast aan via het aanmeldingsformulier op de website van Talentenloods.