OpenPodium_BasWessels_301014

Op donderdag 30 oktober vond de feestelijke start plaats van het eerste Open Podium Jeugd 12+ van StichtingTalentenloods in Dekker’s Hoeve.

Het podium is bedoeld om jong talent op het gebied van muziek, dans, theater en andere kunstdisciplines voor het voetlicht te brengen.

Na de opening door de voorzitter van Stichting Talentenloods, Janine van Oost en Marjan van Giezen, fractievoorzitter gemeenteraad PvdA, waren er maar liefst zeven verschillende optredens die de aanwezigen van begin tot eind wisten te boeien, gepresenteerd door Angelique Schipper.

De jury van deze avond bestond uit Marjan van Giezen, Mira Morena van Dans aan de Vliet en Ilona van Haenen Muziek. Zij kozen met stip Bas Wessels (15, Maartenscollege) op akoestisch gitaar voor de slotavond in Theater Ludens op 16 mei. Bas Wessels heeft sinds 2,5 jaar les van John van Gellecum.

Helaas kan de band One Year Difference van Veerle de Haan (15, Maartenscollege), niet als band op 16 mei aanwezig zijn en hebben zij hun plaats doorgegeven aan METTA, de jongensband van Bram Spaans (14, Dalton Voorburg).

Ook de andere optredens zijn noemenswaardig! Lotje Kerkhoff (14, Veurs Lyceum) gaat zeker op één van de Open Podium-avonden terugkomen met een zelfgeschreven nummer. Samen met Louise Boogert (13 Dalton Voorburg) zong ze een prachtig nummer. Ook zien wij graag theateracts op het Open Podium, zoals Dominique van Iperen (13, Dalton Voorburg) ons heeft laten zien met haar zelfgeschreven act ‘Alleen’ en dansacts zoals Samyra Dennen (17, ID-college) met hiphop. Het afsluitende gastoptreden van de gelegenheidsband van de tweelingbroers Peter en Laurens van Oost (16, Gymnasium NOVUM) heeft ons laten zien waar jeugd op jonge leeftijd al toe in staat is: improviseren met jazz op de piano, drum, gitaar en trompet!

Laat je ook zien op het Open Podium Jeugd 12+! De volgende avond is op donderdag 27 november en is ook multimediaal talent op de beamer aan de beurt.

In totaal zijn er zes Open Podium avonden. Kijk op www.talentenloods.nl en geef je op via het aanmeldingsformulier op de site. Ook kun je natuurlijk eerst komen kijken!

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Van Ravesteynfonds, het Koepelfonds, de Rabobank Zoetermeer-Vlietstreek en het Vlietgemeenschapsfonds.

Partycentrum Dekker’s Hoeve en Theater Ludens stellen hun ruimte beschikbaar. Haenen Muziek ondersteunt met benodigdheden voor muziek. Daarnaast heeft het Open Podium ook een VIP van de avond. VIP van 30 oktober was Harriet Marseille van Ouderbetrokkenheid+