Op donderdag 26 februari was het vierde Open Podium Jeugd 12+ van StichtingTalentenloods en koos de jury Showgroep D’Licious van St. Trias en Suzanne Petronijevic om op te treden tijdens de slotavond op zaterdag 16 mei in Theater Ludens.

Open Podium Talentenloods 42015-02-26

Het was een zeer gevarieerde avond met als inspirerend gastoptreden muziekdocent en artiest Sattar Al-Saadi, die liet zien hoe hij aanvankelijk als  vluchteling in Nederland kwam en van een PVC-buis van GAMMA zijn fluit maakte. Daarna trad hij op met zijn Arabische muziek op de fluit (de Nay) en trommel (Darbuka of vaastrommel) met buikdanseres Henriëtte Jensenius.

De avond begon stevig met de hardrock jongensband Illusional Mayhem waarvan twee bandleden lessen volgen bij Drumschool Voorburg. Suzanne Petronijevic was de comeback-zangeres, die zich aan het voorbereiden is op audities voor het conservatorium. Joris Geene heeft met zijn 15 jaar al 1900 punten met schaken behaald – met 2500 punten ben je grootmeester- en speelt mee in de volwassenencompetitie. Hij is op zijn 7e begonnen bij Schaakvereniging Voorburg en maakte duidelijk dat schaken voor iedereen is! Veerle de Haan en Eline Vieveen zullen hun prachtige uitvoering van gitaar met zang ook laten horen tijdens de Open Raadavond op dinsdag 10 maart in Theater Ludens waar de gemeentelijke Cultuurvisie wordt gepresenteerd. Deze avond is voor iedereen toegankelijk! Ze treden dan ook op met hun meidenband OneYearDifference en de winnaar van de eerste avond Bas Wessels. Charlotte de Graaff, de vaste assistente van presentator Angelique Schipper, showde op een aanstekelijke manier haar zwembenodigdheden bij het wedstrijdzwemmen bij AZL en liet iedereen borstcrawlen. De avond werd vol energie afgesloten met een dansoptreden van 8 meiden van de Showgroep D’Licious o.l.v. Freya Coenen van St. Trias, waarvoor ieder jaar audities worden gehouden!

In de pauze kroop gitarist Brian van ’t Veer van de band achter de piano en liet horen wat hij zichzelf aanleert op de piano zonder notenschrift. De jury van deze avond bestond uit Astrid van Eekelen, fractievoorzitter VVD, John van Gellecum gitaardocent en juryvoorzitter Ilona van Haenen Muziek en was zeer te spreken over de gevarieerdheid van de avond. Voor de slotavond wordt dan ook gekeken hoe wij de diverse talenten van de optredende jeugd een plek kunnen geven en welke ander gelegenheden er nog meer zijn.

Laat je ook zien op het Open Podium Jeugd 12+! Het is een feest voor wie optreedt en wie komt luisteren!

De volgende avond is op donderdag 26 maart, waar we ook aandacht willen besteden aan multimedia! Het laatste Open Podium is op donderdag 30 april met de slotavond op zaterdag 16 mei in Theater Ludens. Kijk op onze facebookpagina voor de foto’s. Ook kun je natuurlijk eerst komen kijken voor je gaat optreden! Het project wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Van Ravesteynfonds, het Koepelfonds, de Rabobank Zoetermeer-Vlietstreek, het Vlietgemeenschapsfonds en de gemeente Leidschendam-Voorburg. Partycentrum Dekker’s Hoeve en Theater Ludens stellen hun ruimte beschikbaar. Haenen Muziek en Drumschool Voorburg ondersteunen met benodigdheden voor muziek.

Open Podium Talentenloods 4 2015-02-26