OpenRAADhuisavond over cultuurvisie vol optredens

(Foto: Ot Douwes)
1 / 10
zoom out

LEIDSCHENDAM-VOORBURG – Op dinsdagavond 10 maart werd de OpenRAADhuisavond niet in de raadzaal, maar in theater Ludens te Voorburg gehouden. Het werd een levendige avond, waarop de Concept-Cultuurvisie werd gepresenteerd. Jongeren, die bij het Open Podium van de Talentenloods de finale wisten te bereikten, gaven alvast een optreden.

Met een wervelend optreden van D’Licious Showdans van Stichting Trias startte de avond. Daarna volgde de presentatie van de Concept-Cultuurvisie. Er waren optredens van muzikale talenten voor en na de pauze ingelast. Op 26 maart en 30 april zijn nog twee voorronden van het Open Podium in Dekker’s Hoeve. Op 16 mei is de finale van het Open Podium in theater Ludens.
Het ging natuurlijk niet alleen om het optreden van de talentvolle jongeren, maar vooral om de reactie vanuit de zaal over de Cultuurvisie. Reacties kwamen van Peter van der Ploeg van Museum Hofwijck, Wang Choy bekend van het MKB en nu het museum Swaensteyn, Harm Smit van de bibliotheek, Angelique Schipper van de Talentenloods, Bram Zonderop van molen De Vlieger, Ruud de Bruijn van molen De Salamander en nog heel veel andere sprekers.
De leiding van de avond werd verzorgd door PvdA fractievoorzitter Marjan van Giezen en zij werd daarbij geassisteerd door GBLV raadslid Sanja Duijvestijn. In de zaal zaten veel raadsleden en ook de wethouders Frank Rozenberg en Saskia Bruines waren aanwezig.