Roan Pronk special guest Slotavond Open Podium Jeugd  in Theater Ludens 16 mei

Alle Two Talents voor de Slotavond zijn bekend. Op donderdag 30 april vond het zesde en tevens laatste Open Podium Jeugd 12+ van dit seizoen in Dekker’s Hoeve plaats.

Juryvoorzitter Ilona van Muziekschool Haenen, Piet Hooijmans van The Spectacles en Hans Geurts, raadslid CDA kozen voor twee zeer muzikale tweelingen: Laura en Julia Kempenaers van de meidenband No Traces van Drumschool Voorburg. Zij stonden voor de eerste keer samen op het podium met zelfgeschreven liedjes van Laura op de piano, begeleid door haar zus Julia op de basgitaar, die de tweede stem zong. Ook de tweelingbroers Peter en Laurens van Oost zullen op de slotavond in Theater Ludens optreden met hun fantastische jazz op piano en trompet, waarbij ze naar hartenlust improviseren.

De talentvolle deelnemers werden aangemoedigd ook deel te gaan nemen aan de andere podiamogelijkheden, waaronder zaterdag 30 mei in winkelcentrum Julianaplein en zondag 5 juli op het podium van winkelcentrum Leidschenhage (voor informatie zie www.talentenloods.nl). De jongste tweeling Dasha en Daniil Serck van 12 jaar speelden twee nummers op gitaar en viool met zang. Kenny van 20 begeleidde zichzelf op gitaar met een zeer verrassende stem. Jeroen Galjaard, 16 jaar,  liet met zijn raggtime de piano dansen. Fleur Jacobs en Redmar Leeuwendal waren het voorproefje voor het nieuwe seizoen dat gelijk naar meer smaakte. De volwassen band The Spectacles nam iedereen voor zich in door een nummer te spelen uit het repertoire van de jonge bands en een zelfgeschreven nummer.

Alle gekozen Two Talents treden op tijdens de Slotavond op zaterdag 16 mei in Theater Ludens met als special guest Roan Pronk. Roan is 14 jaar en komt uit Leidschendam-Voorburg. Hij is één van de hoofdrolspelers Billy in de musical Billy Elliot.

De jury op de Slotavond bestaat uit de vaste juryvoorzitter Ilona Haenen, Arjaan Verheule docent Muziek Dalton Voorburg en saxofonist van The Raspers en wethouder Frank Rozenberg.

Zowel de jury als het publiek zullen samen de Final Two Talents kiezen. Het belooft een groot feest te worden.

Slotavond Theater Ludens, zaterdag 16 mei, aanvang 20.30 uur. Entree € 6 en tot 18 jaar € 4. Reserveren via www.theaterludens.nl

Talentenloods 6 30-apr-2015