Wethouder Nadine Stemerdink opende het Open Podium met een mooi pleidooi voor sport en ruimte voor alle talenten. Voorzitter Janine van Oost bedankte de fondsen, de gemeente en iedereen die het podium voor de jeugd mogelijk maakt. Daarna was de jeugd aan de beurt. De jonge rockband Fok Jeh van Drumschool Voorburg (12-14 jaar) opende de avond met goede stevige muziek. Pratish Nagesar (12) van het Veurs Voorburg bespeelde het keyboard als band en als piano. Presentator Angelique Schipper interviewde multitalent Danick Priester (12), keeper van D1 Forumsport, die voor de 2e keer gescout is door de KNVB. Met zijn achterhoede Bram, Felix en Jaco ging hij op de foto. Het interview met Martijn de Zoete van Voetbalacademie Jan Maat, sloot hier naadloos op aan. Evelien van der Bijl en Lisa de Groot (14) van het ’s Gravendreefcollege dansten aanstekelijke eigen choreografie├źn, waarmee zij ook auditie hebben gedaan voor de Kerstshow van het ’s Gravendreefcollege. Het slot werd verzorgd door Rosa Bloemen (17) met piano en zang. Zij is bezig met de vooropleiding Skrjabin bij docent Peter le Feber voor het Conservatorium. Haar droom is om muziekdocent te worden.

De jury, bestaande uit wethouder Nadine Stemerdink, zangeres Julia Bronkhorst en vaste juryvoorzitter Ilona van Haenen Muziek, kozen eensgezind voor Rosa Bloemen en het dansduo Evelien en Lisa. Daarnaast maakt Pratish met een wildcard kans op een optreden op de slotavond in Theater Ludens op 21 mei 2016. Het volgende Open Podium is in het nieuwe jaar op donderdag 14 januari om 19.30 uur in Partycentrum Dekker’s Hoeve Voorburg. Toegang gratis.