De start van het nieuwe seizoen Open Podium Jeugd 12+ was een groot succes. De zaal van Partycentrum Dekker’s Hoeve stroomde vol, de jeugd stond te popelen na de technische doorloop met Rob Kortekaas. Wethouder Frank Rozenberg opende het nieuwe seizoen met een dankwoord aan alle financiële ondersteuners en partners die het Open Podium mogelijk maken. De voorzitter van Talentenloods, Janine van Oost, overhandigde de wethouder de nieuwe flyer, die bij scholen en organisaties in onze gemeente verspreid zal worden. De avond begon met de nieuwe band Maybe Next Time van Vera Hendriks en haar broers Maarten en Ivo. Hun samenspel was zo gevarieerd en aanstekelijk dat het een next time is geworden. De jonge auteur Dhieraj Nagesser las zelfverzekerd voor uit zijn boek ‘Maak je geen zorgen, alles komt goed’ en zijn poëziebundel ‘Schaduwspiegel’. Het jonge duo van Drumschool Voorburg Fleur Jacobs en Redmar Leeuwendal speelden en zongen de sterren van de hemel en komen nog een keer terug met hun band. De band Metta, waar vorig jaar mee gestart werd, was terug en hoe. Nu met zanger Victor Weise en eigen nummers. Het was het één brok energie. Niet alleen presentator Angelique Schipper is trots op hun ontwikkeling. Terecht staan zij 31 oktober in het voorprogramma van het Haags Poppodium. De stoelen werden gedraaid naar de beamer voor filmbeelden en een interview met Gigi Springer (15), die van straat is geplukt door Paul Fischer voor het programma ‘I Can Make You a Supermodel’. Vanaf haar vierde jaar is Gigi al bezig met modellenwerk, omdat ze dat zelf graag wil en leuk vindt om te doen. Tot slot was er een interview met special guest Pearl Ramos, die 3e WK Hiphop in Glasgow is geworden. Zij zingt en danst solo, maar ook met haar dansgroep New Dance Vibe. Voor de dansgroep moet je auditie doen, maar je kunt ook gewoon op dansles. Het bleef niet alleen bij beelden van de Nederlandse Kampioenschappen en de WK. Het werd opnieuw draaien en ruimte maken voor de strakke choreografie van Pearl met haar dansgroep. De dansgroep van Pearl komt ook zeker een keer terug. De jury, bestaande uit wethouder Frank Rozenberg, Kathleen Libanon en vaste juryvoorzitter Ilona van Haenen Muziek kozen voor de twee bands en een bijzondere plek voor de schrijver voor de slotavond in Theater Ludens op 21 mei 2016 en nodigden vooral de jeugd uit door te gaan en gebruik te maken van de mogelijkheden van het Open Podium. Het volgende Open Podium is donderdag 12 november om 19.30 uur. Toegang gratis. Het online-aanmeldingsformulier staat op www.talentenloods.nl. Ben je tussen 12 en 21 jaar? Alle talenten zijn welkom!